Μετεκλογικές δημοσκοπήσεις

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο Τύπο.

Πιο συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση της MRB για τη Real News η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 23,5% στην πρόθεση ψήφου, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται δεύτερος με ποσοστό 21,7%. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 10,1%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,3%, Χρυσή Αυγή με 6,1%, Δημοκρατική Αριστερά με 5,1%, ενώ το ΚΚΕ συγκεντρώνει ποσοστό 4,1%. Το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου είναι 18,5%.

Δημοσκόπηση ΜRB

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μπροστά με 2,9% βρίσκεται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην δημοσκόπηση της KAPA RESEARCH για το Βήμα της Κυριακής. Συγκεκριμένα, στην ερώτηση «ποιο κόμμα θα ψηφίζατε αν είχαμε νέες βουλευτικές εκλογές, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 23,6% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 20,7%. Το ΠΑΣΟΚ έχει ποσοστό 11,1%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,4%, η Χρυσή Αυγή 7,4%, η Δημοκρατική Αριστερά 5,7% και το ΚΚΕ 4,8%.

Δημοσκόπηση KAPA RESEARCH

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Θετικά αξιολογείται η πορεία της κυβέρνησης από το 55,2% των ερωτηθέντων και αρνητικά από το 42,7%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της KAPA RESEARCH για το Βήμα της Κυριακής

Στην ίδια δημοσκόπηση, υπέρ της εξάντλησης της τετραετίας από την κυβέρνηση τάσσεται το 55,6% των ερωτηθέντων, ενώ κατά το 40,6%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB για τη Real News, μοιρασμένες είναι οι απόψεις σχετικά με τις προγραμματικές δηλώσεις της τρικομματικής κυβέρνησης. Θετικά αξιολογούνται από το 42,2% των ερωτηθέντων και αρνητικά από το 41,3%.

Ειδικότερα, υπέρ των αποκρατικοποιήσεων τάσσεται το 62,7% των ερωτηθέντων και μόνο το 29,4% κατά, σύμφωνα με την KAPA RESEARCH για το Βήμα της Κυριακής.

Στην ίδια δημοσκόπηση, οι αντιδράσεις των συνδικαλιστών αξιολογούνται αρνητικά από το 62,7% και θετικά από το 30,9%.

Στη δημοσκόπηση της MRB για τη Real News, το 73,9% ζητά αναδιαπραγμάτευση ανεξάρτητα από το κόστος και μόνο το 15,5% να δεχθεί η κυβέρνηση τους όρους χωρίς διαπραγμάτευση.

email
Πηγή άρθρου: enikos.gr