Μήνυμα Παπούλια στους Ρώσους επενδυτές

Κάρολος Παπούλιας

Κάρολος Παπούλιας(Πηγή φωτογραφίας:tovima.gr)

Βέβαιος ότι η Ελλάδα θα καταφέρει σύντομα να ξεφύγει από το αδιέξοδο που την οδηγεί η κρίση εμφανίστηκε εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ρωσικό κρατικό κανάλι και συγκεκριμένα στην εκπομπή Formula Vlasti.

Η συνέντευξη πρόκειται να μεταδοθεί στις 24 Φεβρουαρίου.

Πληροφορίες από την Προεδρία της Δημοκρατίας αναφέρουν ότι ο κ. Παπούλιας παραχώρησε της συνέντευξη αυτή λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα και για το λόγο – όπως ειπώθηκε – η εκπομπή αυτή απευθύνεται σε 230 εκατομμύρια ρώσους τηλεθεατές.

Στο μεταξύ πηγές από το περιβάλλον του κ. Παπούλια αναφέρουν ότι μίλησε για την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην χώρα, ότι οι Ελληνες υποφέρουν δύο χρόνια τώρα από την κρίση, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του ότι τελικά η Ελλάδα θα εξέλθει από την κρίση.

Εκανε λόγο για σύσφιγξη των ελληνορωσικών σχέσεων, ενώ τόνισε ότι προσβλέπει στην αύξηση των Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα και υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα, προσκαλώντας παράλληλα τους Ρώσους να αρχίσουν τις επενδύσεις στην Ελλάδα.

Τέλος έστειλε θερμό μήνυμα προς την ρωσική πολιτική και θρησκευτική εκκλησία, δεν του έγινε καμία ερώτηση για τον Εφραίμ και ευχήθηκε οι ήδη καλές ελληνορωσικές σχέσεις να βελτιωθούν ακόμα περισσότερο.