Μείωση της αποζημίωσης των Προέδρων ζήτησε ο Καρ.Παπούλιας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας

Να συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο για την περιστολή των δημοσίων δαπανών τροπολογία με την οποία να μειώνεται η αποζημίωση του εκάστοτε Προέδρου της Δημοκρατίας, ζήτησε ο Κάρολος Παπούλιας, όπως ενημέρωσε απόψε την αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο κ.Παπούλιας έχει ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο αποποιηθεί του μισθού του.

Με τη ρύθμιση που πρότεινε σήμερα, σε μια συμβολική κίνηση, αναμένεται να περιληφθεί στο νομοσχέδιο και η ρύθμιση που θα προβλέπει και τη μείωση των αποδοχών των μελλοντικών Προέδρων της Δημοκρατίας. Ηδη στο νομοσχέδιο προβλέπεται η μείωση των αποδοχών του πρωθυπουργού, του προέδρου της Βουλής και των μελών του υπουργικού συμβουλίου.

Σημειώνεται ότι ο ανώτατος πολιτειακός παράγοντας της χώρας λαμβάνει ετησίως 283.964 ευρώ μεικτές αποδοχές ενώ δικαιούται και ως έξοδα παράστασης το 1/3 του συνόλου της αποζημίωσής του.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του οικονομικού επιτελείου, με το νομοσχέδιο για την περιστολή των δημοσίων δαπανών θα επιτευχθεί εξοικονόμηση για το δημόσιο που φτάνει τα 350.000 ευρώ ετησίως.

email
Πηγή άρθρου: ethnos.gr