Μυστήριο με τον Βασίλη Ράπανο

Βασίλης Ράπανος

Βασίλης Ράπανος

Η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι στην κρίσιμη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 28 και 29 Ιουνίου η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από ομάδα υπουργών στους οποίους δεν συμπεριλαμβάνεται ο νέος υπουργός Οικονομικών προκάλεσε κύμα σχολίων και ψιθύρων με ερώτημα αν ο κ. Βασίλης Ράπανος θα αναλάβει τελικώς το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομικών.

Η συνεχιζόμενη νοσηλεία του κ. Ράπανου -παρά το γεγονός ότι η υγεία του βαίνει βελτιούμενη και αναμένεται να λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο “Υγεία” ίσως και το απόγευμα της Δευτέρας- σε συνδυασμό με το σοβαρό πρόβλημα υγείας που είχε στο παρελθόν ο επιλεγείς ως νέος υπουργός Οικονομικών πυροδότησε τα σενάρια.
Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι ο κ. Ράπανος δεν επιθυμεί πλέον να αναλάβει την “ηλεκτρική” καρέκλα του υπουργού Οικονομικών και αναζητά οδό διαφυγής. Σύμφωνα με την οπτική αυτή, η οποία ενισχύεται από το γεγονός ότι ο κ. Ράπανος δεν έχει διαψεύσει τα σχετικά σενάρια, ο νέος υπουργός Οικονομικών θα επιθυμούσε να συμμετέχουν περισσότεροι μεταρρυθμιστικοί παράγοντες στη νέα κυβέρνηση.
Η κυβέρνηση δεν σχολιάζει επισήμως το ενδεχόμενο να μην αναλάβει ο κ. Ράπανος το υπουργείο Οικονομικών.
Ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας που ρωτήθηκε από το protothema.gr διαβεβαίωσε ότι η ορκωμοσία του κ. Ράπανου θα γίνει την επόμενη εβδομάδα (την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου δηλαδή), αφού έχει ολοκληρωθεί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την ανάπτυξη στις 28 και 29 Ιουνίου, όπου ως υπουργός Οικονομικών θα παραστεί ο κ. Γιώργος Ζανιάς.
Άλλωστε, η επέμβαση στον πρωθυπουργό -προκειμένου να αποφευχθεί η αποκόλληση του αμφιβληστρειδούς του κ. Αντώνη Σαμαρά- απαιτεί την ακινητοποίησή του, άρα ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί να παραβρεθεί στην τελετή ορκωμοσίας του κ. Ράπανου. Με βάση αυτή την εκδοχή, η ανάληψη των καθηκόντων του υπουργού Οικονομίας από τον κ. Ράπανο δεν ματαιώνεται, απλώς αναβάλλεται για την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου.

Στο παρασκήνιο ωστόσο οι φήμες οργιάζουν και πολλοί θεωρούν ότι τελικώς ο κ. Ράπανος δεν θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομικών. Διακινούνται μάλιστα και ονόματα, όπως αυτό του αντιπροέδρου της ΝΔ κ. Σταύρου Δήμα ως ενός ισχυρού υποψηφίου για την θέση του υπουργού Οικονομικών σε περίπτωση που ο κ. Ράπανος επιλέξει να παραμείνει πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.

email
Πηγή άρθρου: protothema.gr