Να ληφθούν μέτρα για τα προβλήματα στις υποδομές των σχολείων της Ιθάκης

Ιθάκη

Ιθάκη

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει ότι μετά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στα σχολεία της Ιθάκης με τους σεισμούς (μετώπες) η νέα πτέρυγα του κτηρίου έχει παρουσιάσει νέα σοβαρά προβλήματα σε λιγότερο από χρόνο μετά την παραλαβή της.

Συγκεκριμένα:

α) Στη συμβολή της παλιάς με τη νέα πτέρυγα υπάρχουν δυο προβλήματα:

Στην πρόσοψη του κτηρίου έχει πέσει ο σοβάς και υπάρχει κίνδυνος για ολόκληρο τον τοίχο.

Στο εργαστήριο ναυτικών μαθημάτων τα νερά της βροχής περνούν στην αίθουσα, πράγμα που πιθανότατα σημαίνει ότι πρέπει να τοποθετηθούν άμεσα υδρορροές διότι η υγρασία από τα νερά της βροχής, βγαίνει μέσα από τον τοίχο. Επίσης πρέπει να στεγανοποιηθούν τα παράθυρα διότι όταν βρέχει από νοτιοδυτική κατεύθυνση «μπάζουν» νερά.

β) Στην παλιά πτέρυγα αν δεν υπάρξει στεγανοποίηση της οροφής όλο το συγκρότημα κινδυνεύει να αχρηστευθεί.

γ) Στην ίδια τη νέα πτέρυγα του κτηρίου, υπάρχουν επίσης δύο προβλήματα:

Τα νερά της βροχής μπαίνουν στις αίθουσες διδασκαλίας και στο γραφείο των καθηγητών.

Και στις τρεις αίθουσες διδασκαλίας τα υδραυλικά παρουσιάζουν διαρροές κάτω από τους νεροχύτες, διαρροές που έχουν αντιμετωπιστεί προσωρινά με το κλείσιμο της παροχής νερού.

Είναι φανερό ότι αν δεν υπάρξει προτεραιότητα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών οι κίνδυνοι θα δυναμώσουν και θα αγκαλιάσουν κάθε πτυχή του συγκροτήματος. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί ότι οι υποδομές στην Ιθάκη, η ανάγκη για μαθητική εστία, αλλά και το ευρύτερο πλαίσιο για αντισεισμική θωράκιση και μέτρα για τους σεισμοπλήκτους πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο διεκδίκησης κάθε εκπαιδευτικού, κάθε γονιού, κάθε μαθητή και κάθε εργαζόμενου του νησιού.

Να δώσουμε μαχητικό παρών στη συγκέντρωση που οργανώνει η ΕΛΜΕ και η Ένωση Γονέων μαζί με τους μαθητές του Νομού στο Υπουργείο Παιδείας στην Αθήνα 23 Μάρτη στις 10 το πρωί (και στη συνέχεια η Επιτροπή Αγώνα με επικεφαλής το ΕΚΚΙ το μεσημέρι της ίδιας μέρας στο Υπουργείο Υποδομών).

ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

email