«Να τελειώνουμε με την λιτότητα» το μήνυμα των Γάλλων προς την Μέρκελ

Α.Μέρκελ

Α.Μέρκελ (Πηγή φωτογραφίας:doldigital.net)

«Να τελειώνουμε με την λιτότητα» διαμηνύουν οι Γάλλοι σοσιαλιστές προς την γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ  για την οποία μάλιστα επισημαίνουν ότι ««δεν ψηφίσαμε να υπάρχει μια πρόεδρος της ΕΕ που αποκαλείται κυρία Μέρκελ και η οποία αποφασίζει ηγεμονικά για την τύχη όλων των άλλων».

Ειδικότερα, λίγο πριν την επίσημη ορκωμοσία του Φρανσουά Ολάντ στην προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας την προσεχή Τρίτη, ο εκπρόσωπος του κόμματος Μπενουά Αμόν επισήμανε πως η γερμανίδα καγκελάριος πρέπει  «να καταλάβει ότι δεν μπορεί να αποφασίζει μόνη της τις τύχες της Ευρώπης». Ερωτηθείς δε – κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο δίκτυο France 3 –  σχετικά με την πρόταση του Φρανσουά Ολάντ για την επαναδιαπραγμάτευση του Δημοσιονομικού Συμφώνου εξήγησε πως: «Θέλουμε να επαναδιαπραγματευτούμε αυτή τη συνθήκη για να υπάρξει αναγέννηση της οικονομίας μέσω της ανάπτυξης, καθώς η συνθήκη αυτή καθιερώνει τη λιτότητα και οι πολιτικές λιτότητας οδήγησαν την Ελλάδα στην αποτυχία» συμπληρώνοντας πως  «η κρίση διαδίδεται στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, παντού στην Ευρώπη… Εφαρμόζουμε τη λιτότητα παντού, ως αποτέλεσμα κανείς δεν αγοράζει τίποτα στην Ευρώπη. Θέλουμε η κυρία Μέρκελ να λάβει αυτό το μήνυμα, γιατί διαφορετικά το σύμφωνο δεν θα επικυρωθεί… Θα πρέπει να τελειώνουμε με τη λιτότητα, αυτό θα πούμε στην κυρία Μέρκελ».

Να σημειωθεί ότι ο κ. Ολάντ αναμένεται να συναντηθεί με την κυρία Μέρκελ την Τρίτη, μετά την ορκωμοσία του στην προεδρία της Γαλλίας.

email
Πηγή άρθρου: protothema.gr