Ο Αλέξης Γρηγορόπουλος ανάμεσα στα “πυρά” ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ

Αλέξης Γρηγορόπουλος

Αλέξης Γρηγορόπουλος

Μετωπική σύγκρουση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιήθηκε στην Βουλή ως συνέχεια των αλληλοβομβαρδισμών με δηλώσεις που ανταλλάσσουν από το πρωί τα επιτελεία των κομμάτων με αφορμή τις αυριανές εκδηλώσεις μνήμης από την δολοφονία του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ειδικότερα, κατά την συνεδρίαση της επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης  ζήτησε την από την ΝΔ να αποσύρει την σχετική ανακοίνωσή της εξηγώντας ότι «η φρασεολογία και η αισθητική δεν έχει ιστορικό προηγούμενο από την εποχή του εμφυλίου».
Από την πλευρά της ΝΔ απάντησε ο κ. Θανάσης Νταβλούρος λέγοντας μεταξύ άλλων: «Είστε συνοδοιπόροι της Χρυσής Αυγής».
Πιο αναλυτικά οι διάλογοι έχουν ως εξής:
Ν. Βούτσης: «Ζητάμε την άμεση απόσυρση της ανακοίνωσης της ΝΔ και  την ανάληψη ευθυνών από τους εμπνευστές της. Η ατζέντα η φρασεολογία και η αισθητική δεν έχει ιστορικό προηγούμενο από την εποχή του εμφυλίου. Παίζετε με τη φωτιά. Η δημοκρατία δεν καλύπτεται από τέτοιες ανακοινώσεις, είναι ντροπή»
Θ. Νταβλούρος: «Αφήστε τα αυτά! Οι μάσκες έπεσαν. Αποκαλυφθήκατε!  Είστε συνοδοιπόροι με τη Χρυσή Αυγή… Έχετε μια ιδιότυπη τρομοκρατική αντίληψη»
Σοφία Βούτεψη: «Κύριε Βρούτση μη διαβάζετε μόνο την ανακοίνωση της ΝΔ… Διαβάστε και την δική σας»
Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Μόνο ο κ. Νταβλούρος έχει δικαίωμα να αστυνομοκρατεί. Ντροπή σας γιατί διευθύνετε τη συζήτηση».
Βιρβιδάκης: «Ο καθένας έχει την ιστορία του και δεν σας το επιτρέπω»
Οι ανακοινώσεις
Αφορμή για την μάχη ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε η ανακοίνωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, που καλεί σε συμμετοχή στις εκδηλώσεις αναφέροντας: «Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται αύριο, από τη μέρα που ο δεκαπεντάχρονος μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, έπεσε νεκρός από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού της ΕΛ.ΑΣ.
Το ξέσπασμα της κοινωνίας με πρωταγωνιστή τη μαθητιώσα νεολαία, ήταν η οργισμένη απάντηση μιας ολόκληρης γενιάς στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της βίας. Η εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 ήταν ο αγώνας για ελπίδα και δικαίωμα στη ζωή.
Σήμερα, που η τρικομματική συγκυβέρνηση Σαμαρά εντείνει την επίθεση στα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας, που οι ελαστικές σχέσεις απασχόλησης συνιστούν πλέον καθεστώς και η ανεργία καλπάζει, ο αγώνας για ελπίδα και κοινωνική χειραφέτηση αποτελούν πλέον μονόδρομο.
Δεν περιμένουμε πλέον κάποια αφορμή. Η ξοφλημένη μνημονιακή συγκυβέρνηση, πρέπει να ανατραπεί εδώ και τώρα. Όλοι και όλες στις διαδηλώσεις 11.00 και 17.00 στην Αθήνα στα Προπύλαια, και στις συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Να τους κάνουμε παρελθόν!».
ΝΔ: «Δεν θα υπάρξει καμία νέα MARFIN»
Το γραφείο τύπου της ΝΔ, χαρακτήρισε «προκλητική» την ανακοίνωση, κατηγορώντας τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, ότι ετοιμάζεται «να κάψει την Αθήνα».
Η πέμπτη φάλαγγα του ΣΥΡΙΖΑ, με εμπροσθοφυλακή τη νεολαία του, ξεσκεπάζεται. Βγάζουν τις μάσκες, φορούν τις κουκούλες και εξοπλίζονται με μολότοφ, με σκοπό να κάψουν για μία ακόμη φορά την Αθήνα και να λεηλατήσουν τις περιουσίες των πολιτών.
Άλλωστε, οι βουλευτές της κοινής πια συνισταμένης, έχουν φροντίσει ήδη, ως άλλοι δοσίλογοι κουκουλοφόροι της κατοχής, να στοχοποιήσουν αστυνομικούς και τις οικογένειές τους, δίνοντάς τους βορά στις ορέξεις εγκληματικών στοιχείων, αναρτώντας φωτογραφίες τους στο διαδίκτυο.
Να είναι σίγουροι, οι κουκουλοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η κυβέρνηση και οι Έλληνες πολίτες δεν πρόκειται να επιτρέψουν στα “άκρα” να πετύχουν το σκοπό τους. Δε θα αφήσουν να υπάρξει καμία νέα MARFIN. Καμία κουκούλα δεν πρόκειται πλέον να τους κρύψει”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Άμεση η ανταπάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία σημείωσε πως «στα εμφυλιοπολεμικά, μισαλλόδοξα και τρομοκρατικά κηρύγματα της ΝΔ, απαξιούμε να απαντήσουμε. Τους παραδίδουμε στη χλεύη του ελληνικού λαού» αναφέρει η ολιγόλογη ανακοίνωση του κόμματος,

email
Πηγή άρθρου: protothema.gr