Ο Δήμος Κεφαλονιάς μας ενημερώνει

Δήμος Κεφαλλονιάς

Δήμος Κεφαλλονιάς

Με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εργασίες της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας με τον Δήμο Κεφαλονιάς στις 12 και 13 Μαΐου 2013 στο Αργοστόλι και το Ληξούρι.

Συγκεκριμένα την Κυριακή 12 Μαΐου τον Ναύαρχο ε.α. Α.Καλούδη, Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ. της Ένωσης  συνοδευόμενο από τον κ.Γ.Φιλανδριανό, Γενικό Διευθυντή της Inter Port – Shipping Services, την κ.Λ.Μίχου, Διευθύντρια της SeaWay, Shipping & Tourist Services και τον κ.Δ.Ερτσο, Ταξιδιωτικό Πράκτορα και Μέλος της Ένωσης υποδέχτηκαν ο Α/Δήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού κ.Ε.Κεκάτος, η Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ.Ε.Κατσαίτη και ο Λιμενάρχης κ.Γ.Καλιτσουνάκης.

Ακολούθησε ξενάγηση των Μελών της Ένωσης τόσο στις Λιμενικές εγκαταστάσεις Αργοστολίου όσο και στους χώρους Υποδοχής Κρουαζιεροπλοίων, όπου είχαν την ευκαιρία να επιβεβαιώσουν τις άριστες υποδομές, το υψηλό επίπεδο ασφάλειας και τις πλούσιες δυνατότητες επιλογής των Επιβατών σε εκδρομές και αξιοθέατα.

Στη συνέχεια συμμετείχαν σε Δείπνο Εργασίας, που παρέθεσε προς τιμήν τους ο Α/Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού κ.Γ.Στρίντζης στις εγκαταστάσεις του Apollonia Resort & Spa με την συμμετοχή του Δημάρχου Κεφαλονιάς κ.Α.Παρίση και του Α/Περιφερειάρχη κ.Σ.Κουρή.

Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν πριν από το Δείπνο από τον κ.Στρίντζη στις Αίθουσες της Apollonion Art Gallery σε μία μοναδική Έκθεση της Συλλογής των προσωπικών αντικειμένων και αυτόγραφων επιστολών του Ναυάρχου Horatio Nelson, που θα φιλοξενείται στο χώρο αυτό από τον Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβριο 2013 και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη.

Την επομένη τα Μέλη της Ένωσης, αφού επισκέφθηκαν τον Α/Περιφερειάρχη κ.Κουρή συμμετείχαν σε ευρεία Σύσκεψη στο Δημαρχιακό Μέγαρο στην οποίαν προήδρευσε ο Δήμαρχος κ.Παρίσης και τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Ένωσης κ.Θ.Κόντες.

Ο κ.Δήμαρχος ευχαρίστησε όλους τους Συμμετέχοντες στη Σύσκεψη και προσέφερε Τιμητικές Πλακέτες στα Μέλη της Ένωσης.

Σύντομα θα ακολουθήσει ευρεία Σύσκεψη στα Γραφεία της Ένωσης στην Αθήνα με θέμα την ανάπτυξη του Λιμενοβραχίονα Υποδοχής Κρουαζιερόπλοιων και την περαιτέρω αξιοποίηση του Τουρισμού Κρουαζιέρας στην Κεφαλονιά.

Επίσης 

Οριστική Δρομολόγηση του Ε/Γ – ΟΓ “Νήσος Κεφαλονιά”.

Κύριοι,

Κατά την συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών της 17ης Μαΐου 2013 θα εξεταστεί αίτημα της πλοιοκτήτριας Εταιρείας του Νήσος Κεφαλονιά για την έγκριση των δρομολογίων του πλοίου. Η Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Κεφαλλονιάς υποστηρίζει απολύτως την έγκριση των δρομολογίων του πλοίου θεωρώντας ότι είναι αυτονόητη και επιβεβλημένη.

Η δρομολόγηση του Πλοίου από 25 Απριλίου έφερε έναν αέρα αισιοδοξίας στους Τουριστικούς φορείς της Κεφαλλονιάς για την Θερινή Περίοδο μετά από ένα διάστημα ανησυχίας και προβληματισμού για την Ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κεφαλονιάς.

Το πλοίο συνέβαλε στην σημαντική αύξηση των επιβατών και οχημάτων κατά την Περίοδο Πάσχα και είμαστε βέβαιοι ότι θα συμβάλει ακόμη περισσότερο στην εξυπηρέτηση των επιβατών και οχημάτων κατά την επερχόμενη Θερινή Περίοδο.

Το πλοίο είναι πολύ αξιόλογο και αγαπητό στους Κεφαλονίτες καθ όσον ήταν δρομολογημένο υπό άλλη πλοιοκτησία στις γραμμές μας για περίπου δέκα πέντε χρόνια. Το πλοίο προάγει τον ανταγωνισμό και ανέβασε τον πήχη των προσφερόμενων υπηρεσιών σε πολύ υψηλό επίπεδο καθ όσον ταξιδεύει με 21 κόμβους και εκτελεί 4 δρομολόγια ημερησίως είναι πλήρως ανακαινισμένο στους εσωτερικούς χώρους και διαθέτει επαγγελματίες ναυτικούς άριστα καταρτισμένους στα καθήκοντά τους. Πέραν των ανωτέρω στο Νήσος Κεφαλονιά απασχολούνται 36 Έλληνες Ναυτικοί που πρότερο ήσαν άνεργοι .

Τελειώνοντας κε Πρόεδρε θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι η οριστική δρομολόγηση του πλοίου είναι αίτημα όλων των φορέων και επαγγελματιών της Κεφαλονιάς και ΟΛΩΝ των Κατοίκων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί   συνδημότες

Παρακαλούμε όπως  την  21η Μαίου 2013 και  από ώρες  07.00 έως  14.00  λόγω  της  παρέλασης  να    μην    σταθμεύσετε     τα    οχήματά   σας  επί των οδών:

     1.Δ.Ε ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

α) Λεωφ.  Ριζοσπαστών  από  Μνημείο  μέχρι   την Κεντρική Πλατεία.

β) Περιμετρικά   της    Κ.  Πλατείας    (κάτω   μέρος από Δημαρχείο μέχρι πρώην ΚΕΠ).

γ)  Παν.   Βαλλιάνου   (από  Δημαρχείο  μέχρι  Μουσείο).

     2.Δ.Ε ΠΑΛΙΚΗΣ

Πλατεία Ριζοσπαστών έως Λιμεναρχείο  (παραλιακή οδός) , προκειμένου να είναι ελεύθεροι οι οδοί για την διεξαγωγή της Παρέλασης.

ΑΠΟ  ΤΗ  ΔΗΜΟΤΙΚΗ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ  ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κεφαλονιάς συμμετείχε στην άσκηση που διενεργήθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αργοστολίου, με τίτλο <<ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2013>>. Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στον οικισμό Χελμάτων στις 16/05/2013. Στην άσκηση συμμετείχαν όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες: Πυροσβεστική Υπηρεσία, Δασική υπηρεσία, Δήμος Κεφαλονιάς, Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας, Σώμα ΕθελοντώνΣαμαρειτών.

Επικεφαλής της Ομάδας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου ήταν ο Α/Δήμαρχος κ. Σπυρίδων Ματιάτος με υπαλλήλους και μηχανήματα ως κάτωθι:

  1. Γκρέιντερ που συντήρησε δρόμους πυρόσβεσης στο χώρο της άσκησης με χειριστή τον Δημοτικό υπάλληλο κ. Ευριπίδη Νεόφυτο.
  2. Φορτηγό υδροφόρα χωρητικότητας 5 τόνων
  3. Ημιφορτηγό πυροσβεστικό όχημα.
  4. ΙΧ αυτοκίνητο μεταφοράς προσωπικού με οδηγό τον κ. Γεράσιμο Ταραζή.

Έλαβαν μέρος στην άσκηση ο Δ/ντης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου κ. Χαράλαμπος Τουμάσης, ο Προϊστάμενος Τμήματος Αντιμετώπισης και Αποκατάστασης κ. Αναστάσιος Μινέτος και η ομάδα πυροπροστασίας με τους κ.κ.: Δημήτριο Πάρσαλη, Γεράσιμο Κουταβά, Διονύσιο Δημάτο, Θεόδωρο Ζαμπαύτη, Ευριπίδη Νεόφυτο, Λούκα Σιλιβέρδη, Νικόλαο Στεφανάτο και το Γεώργιο Χαρίτο.

email