Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης νέος γραμματέας της ΝΔ

Μανώλης Κεφαλογιάννης

Μανώλης Κεφαλογιάννης

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης εξελέγη νέος γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, συγκεντρώνοντας 301 ψήφους έναντι 186 του Νικήτα Κακλαμάνη. Ο τρίτος υποψήφιος Θεοφάνης Λαμπρόπουλος έλαβε 13 ψήφους.

Η ηγεσία της ΝΔ είχε αποφύγει να δώσει -έστω και ανεπίσημα- το «χρίσμα» σε κάποιον εκ των υποψηφίων. Χθες σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις, ο κ. Κεφαλογιάννης σημείωσε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις «δεν υπάρχουν αντίπαλοι», ενώ κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες περί «προώθησης» της υποψηφιότητάς του από συγκεκριμένα στελέχη της Σύγγρου απάντησε λέγοντας:

«Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση σε κάθε δημοκρατική διαδικασία υπάρχει προτίμηση των στελεχών για κάποια πρόσωπα για κάποιες θέσεις. Ασφαλώς υπάρχουν κάποια θέματα τα οποία μπορεί να ενοχλούν κάποιους από τους υποψηφίους, όπως είμαι εγώ ή όπως είναι ο κ. Κακλαμάνης, αλλά αυτά είναι μέσα στα πλαίσια της δημοκρατικής διαδικασίας».

«Εγώ δεν ρίχνω λάσπες», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Κακλαμάνης και γνωστοποίησε ότι σε επιστολή προς τον απερχόμενο γενικό γραμματέα, υπό την ευθύνη του οποίου γίνονται οι εκλογές και τον πρόεδρο της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής τον κ. Τραγάκη, αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα ονόματα.

Κηρύσσοντας την έναρξη της διαδικασίας για την ανάδειξη του νέου γραμματέα του κόμματος, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, υπογράμμισε την ανάγκη αναδιοργάνωσης του κόμματος, και αφού ευχαρίστησε τον απερχόμενο γραμματέα Ανδρέα Λυκουρέντζο, σημείωσε στην ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή πως χρειαζόμαστε ένα νέο γραμματέα που θα αφοσιωθεί στην αναδιοργάνωση των Γραμματειών, των κομματικών οργανώσεων και θα προετοιμάσει τη Νέα Δημοκρατία  για το επόμενο Συνέδριό της, το οποίο και χαρακτήρισε στρατηγικής σημασίας για το κόμμα.

Μην ξεχνάτε, συνέχισε ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στα στελέχη της ΝΔ, ότι σε μας και την τρικομματική κυβέρνηση που σχηματίσαμε, έχει εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός, την τελευταία ίσως ευκαιρία να αποφύγουμε το χάος, να αποφύγουμε την επιστροφή στη δραχμή και να βγούμε από την κρίση ισχυρότεροι.

Σήμερα, είπε, «το κόμμα μας εκφράζει την ελπίδα, όχι μόνο εκείνων που ανέκαθεν το ψήφιζαν, αλλά και πολλών ακόμα που το ψήφισαν για πρώτη φορά τον περασμένο Ιούνιο και πολλών που δεν το έχουν ψηφίσει ποτέ ως τώρα… Αυτή η Ελπίδα είναι δύναμη για το κόμμα μας και δύναμη για τη χώρα μας. Κι αυτή τη δύναμη πρέπει να την περιφρουρήσουμε και να την ακτινοβολήσουμε.

Όχι να την υπονομεύουμε μόνοι μας».

Σήμερα, κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ, τρία άξια στελέχη της παράταξης κατεβαίνουν υποψήφιοι για τη θέση του Γραμματέα, συμπληρώνοντας με νόημα πως έχει εμπιστοσύνη στην κρίση των στελεχών του κόμματος.

email
Πηγή άρθρου: naftemporiki.gr