Ο Σαμαράς καλεί τη Μέρκελ να μην μας τιμωρήσει!

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συνομιλεί με την καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συνομιλεί με την καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. (Φωτογραφία: ΑΠΕ )

«Στόχος μου είναι να διασφαλίσω την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας» δήλωσε την Πέμπτη, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, από τις Βρυξέλλες, όπου εκπροσωπεί τη ΝΔ στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε επίσης ότι «η αίσθηση αδιεξόδου ασφαλώς δεν βοηθά».

Ο Α. Σαμαράς αναμένεται να ζητήσει από τους ηγέτες της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς, προεξάρχουσας της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, να δοθεί χρόνος στη νέα ελληνική κυβέρνηση και να μην υπάρξει τιμωρητική διάθεση από τους ευρωπαίους εταίρους, η οποία θα οδηγήσει σε επώδυνες εξελίξεις για τον ελληνικό λαό.

Καμία εντολή για ρήξη

Η σύνοδος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στις Βρυξέλλες αποτελεί την πρώτη μετεκλογική συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με τον κύκλο των συντηρητικών ηγετών.

Ο Α. Σαμαράς αναμένεται να πει ότι παρά την κυβερνητική αλλαγή φρουράς, ο ελληνικός λαός δεν έχει επιλέξει αντιευρωπαϊκό δρόμο, ούτε έδωσε εντολή για μετωπική σύγκρουση και ρήξη με τους ευρωπαίους εταίρους που θα οδηγούσε τη χώρα στην έξοδο από την ευρωζώνη.

email
Πηγή άρθρου: thepressproject.gr