Ολάντ: Να μη ξανατεθεί θέμα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ

Συνάντηση Ολάντ-Σαμαρά

Συνάντηση Ολάντ-Σαμαρά

Μήνυμα στήριξης προς την χώρα μας έστειλε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι στο ευρώ και θα παραμείνει στο ευρώ, μετά το τέλος της συνάντησής του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερο θερμό κλίμα.

«Για μένα δεν τίθεται θέμα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωζώνης και θα παραμείνει μέλος της», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ολάντ, σημειώνοντας ότι «πρέπει να σιγουρευτούμε ότι το ερώτημα “εάν η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ” δεν θα τεθεί ξανά».
«Πρέπει να έχουμε επίγνωση των όσων έχουν συμβεί στην Ελλάδα», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος, χαιρετίζοντας τις προσπάθειες της χώρας και αναγνωρίζοντας τις θυσίες του ελληνικού λαού.
Παράλληλα, ο κ. Ολάντ σημείωσε ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, επισημαίνοντας ότι μετά την έκθεση της τρόικας, η Ευρώπη θα κάνει αυτό που πρέπει.  «Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Αναμένουμε την έκθεση της τρόικας και πρέπει ληφθούν αποφάσεις στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής», συμπλήρωσε.
«Είμαι πολύ ευαίσθητος στο θέμα της Ελλάδας. Οι μεταρρυθμίσεις να γίνουν με τρόπο που μπορεί να αντέξει ο ελληνικός λαός. Θα πρέπει να δώσουμε ελπίδα στους λαούς μας», πρόσθεσε.
Από την πλευρά του ο κ. Σαμαράς επανέλαβε την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να ξεπεράσει την κρίση και να παραμείνει μέλος της ευρωζώνης, επισημαίνοντας ότι θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της.
«Κάποιοι ποντάρουν ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει. Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να τα καταφέρει και θα τα καταφέρει. Θα παραμείνει μέσα στην ευρωζώνη και θα ξαναπαίξει τον ρόλο που της αρμόζει στην Ευρώπη», τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.
«Θέλουμε να πετύχουμε στο ακέραιο τους στόχους μας. Είμαστε περήφανος λαός και δεν μας αρέσει να εξαρτόμαστε από τους άλλους με δανεικά. Έχουμε όλες τις προϋποθέσεις επιτυχίας», σημείωσε ο κ. Σαμαράς τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη να υπάρξει ανάπτυξη.
«Η Ελλάδα θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να εξέλθει από την κρίση. Η ανάκαμψη της οικονομίας αποτελεί προϋπόθεση για την τήρηση των δεσμεύσεων», υπογράμμισε.

«Η Ευρώπη σημαίνει δημοκρατία και αξιοπρέπεια γι’ αυτό οι κοινωνίες πρέπει να κρατούν ζωντανή την ελπίδα, όρθια τη δημοκρατία και ακέραιη την αξιοπρέπεια, ώστε να υπάρχει κοινωνική συνοχή και να μπορέσουν να κρατήσουν ενωμένη τη χώρα τους», επεσήμανε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

email
Πηγή άρθρου: voria.gr