“Όλοι στην Απεργία” – Ανακοινώσεις

Απεργία

Απεργία

Στις  27 Νοέμβρη, όλες  και όλοι  στους δρόμους  για να κάνουμε την ελπίδα πραγματικότητα.  Συμμετέχουμε στη μεγάλη απεργία των εργαζόμενων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα απέναντι στη βαρβαρότητα της πολιτικής τους,  αγωνιζόμαστε με αξιοπρέπεια και ελπίδα.

Η ώρα της μεγάλης ανατροπής πλησιάζει! . Καλείστε όλοι και όλες  στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο  Αργοστόλι, στο  χώρο του Εργατικού Κέντρου στις 10:00πμ.

Θα είμαστε όλοι εκεί. Συμμέτοχοι, αλλά και συμπαραστάτες!

 • Η νεολαία που της κλέβουν το μέλλον, θα είναι εκεί.
 • Οι άνεργοι, που βλέπουν καθημερινά την αξιοπρέπειά τους να «βιάζεται», θα είναι εκεί.
 • Οι εργαζόμενοι με τους μισθούς-φιλοδώρημα, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, οι εργαζόμενοι σε διαθεσιμότητα, τα «μπλοκάκια» και οι μικροί επιχειρηματίες, θα είναι εκεί.
 • Οι συνταξιούχοι με τις «πετσοκομμένες» συντάξεις, που ζουν με την αγωνία των νέων επερχόμενων περικοπών  θα είναι εκεί.

Θα είμαστε όλοι εκεί, όχι μόνο για την απεργία, αλλά και για να τους δείξουμε, ότι οι πολιτικές τους μέρες είναι τελειωμένες. Ότι οι ίδιοι αποτελούν παρελθόν: το βρώμικο παρελθόν των μνημονίων.

Η απεργία στις 27 Νοεμβρίου δεν  θα γίνει για να μετρήσουμε τις «πληγές» μας, δεν  θα γίνει για να εκφράσουμε μόνο την οργή μας, απέναντι στη συνεχιζόμενη μνημονιακή  βαρβαρότητα.
Θα γίνει η αρχή της μεγάλης αντεπίθεσης ολόκληρης της κοινωνίας, ενάντια σε εκείνους που με τις πολιτικές τους την ποδοπατούν, τα 5 τελευταία  χρόνια. Ώστε το καινούριο να μπορέσει να γεννηθεί.

Για να χτίσουμε όλοι μαζί μια κοινωνία αλληλεγγύης, κοινωνικής δικαιοσύνης και αληθινής δημοκρατίας, όπου οι άνθρωποι και οι ανάγκες τους θα είναι πάνω από τα κέρδη και τα συμφέροντα της διαπλοκής, τραπεζιτών και δανειστών.

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ

ΤΙΣ  27 ΝΟΕΜΒΡΗ 2014 ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ 10 : 30 ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ

Διεκδικούμε εδώ και τώρα:

 • Καμία νέα παρέμβαση στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα. Είναι ζήτημα τιμής.
 • Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που επηρεάζουν τους μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις, την κοινωνική ασφάλιση και τις συντάξεις.
 • Επίδομα ανεργίας € 600,00 για όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλη τη διάρκεια της ανεργίας.
 • Επαναφορά συλλογικών συμβάσεων, μετενέργειας, μονιμότητας, αποδοχών και επιδομάτων  που ίσχυαν το 2009 στον κλάδο μας. Σεβασμό του συμβατικού ωραρίου μας από την εργοδοσία και πληρωμή όλων των υπερωριών.
 • Κρατική εγγύηση των συντάξεων και επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης για όλους.
 • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών και όλων των άδικων φόρων. Πλήρης κατάργηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα.
 • Δωρεάν δημόσια υγεία για όλους. Ριζική αναβάθμιση των παροχών των ασφαλιστικών μας ταμείων.

ΤΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΔΣ ( ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ  ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ )

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Η επιτροπή αγώνα κατοίκων Λειβαθούς χαιρετίζει τους  εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους μετανάστες, τους νέους  και όλους όσους συμμετείχαν στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη και τους καλεί να ενώσουν τις δυνάμεις τους στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 27 Νοέμβρη.

Η αντιλαϊκή επίθεση συγκυβέρνησης – ΕΕ δεν έχει τελειωμό.

Η κοινωνική ασφάλιση, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, οι μισθοί και οι συντάξεις πείνας, τα επιδόματα μπαίνουν για άλλη μια φορά στην γκιλοτίνα. Η ανεργία, τα τετράωρα και τα 5μηνα, η απλήρωτη δουλειά και ο εθελοντισμός είναι το μέλλον που θέλουν για μας  και τα παιδιά μας.

Απέναντι σ’ αυτή την πολιτική είναι ΣΗΜΕΡΑ πιο αναγκαίο από ποτέ να ορθώσουμε το ανάστημά μας και μέσα από τα σωματεία, όλοι μαζί σαν μια γροθιά, ( εργάτες ,αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, νέοι, συνταξιούχοι), να αντιμετωπίσουμε τα μονοπώλια, τους επιχειρηματικούς ομίλους, την ΕΕ και την συγκυβέρνηση, ώστε να μπει τέρμα στον εφιάλτη που ζούμε.

 • Να μην ανεχόμαστε να ζούμε με ψίχουλα!

Μπορούμε να απαιτήσουμε δικαιώματα σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας και με το πλούτο που παράγουμε, αρκεί να πάρουμε τη ζωή και το μέλλον μας στα δικά μας χέρια.

 • Απεργούμε συνεχίζοντας και κλιμακώνοντας τον αγώνα μας.

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 10:30 π.μ. στο ΕΚΚΙ .

Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Λειβαθούς

Το ΜΕΤΑ απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής σ’ όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους και τη νεολαία, στην Πανεργατική Γενική Απεργία.

H Πανεργατική Γενική Απεργία την Πέμπτη 27 Νοέμβρη, έχει ως στόχο να βάλει φρένο στην ψήφιση του νέου μνημονίου και να γίνει η αφετηρία της ανατροπής της μνημονιακής κυβέρνησης της κοινωνικής καταστροφής.

Με αυτή την απεργία θέλουμε να σταματήσουμε:

– την ολοκληρωτική καταστροφή των εργασιακών σχέσεων αλλά και των τελευταίων ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων,

– το καλά οργανωμένο σχέδιο της συγκυβέρνησης μέσω του οποίου οδηγείται η «κοινωνική ασφάλιση» στα βράχια, προκειμένου να δικαιολογηθούν οι συντάξεις εξαθλίωσης και πείνας των 360 ευρώ από το 2015

– το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας αλλά και της ιδιοκτησίας των πολιτών («κόκκινα» δάνεια κτλ.) υπέρ του Κεφαλαίου και των τραπεζών

– την εγκαθίδρυση της επισφαλούς εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα («ενοικιαζόμενοι» υπάλληλοι, κοινωφελής εργασία, 5μηνα, 6μηνα κτλ.)

– τις χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων, σε δημόσιο τομέα μέσω των διαθεσιμοτήτων, της «αξιολόγησης» και του «επανέλεγχου» των συμβάσεων και σε ιδιωτικό τομέα μέσω της απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων.

– τις κυβερνητικές παρεμβάσεις υπέρ εργοδοτών, όπως την κατάργηση της Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) κτλ.

– την επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, με κυρίαρχο αυτό της απεργίας.

Παρά την προσπάθεια συγκάλυψης που γίνεται από τη συγκυβέρνηση και τα κυρίαρχα συστημικά ΜΜΕ ότι δεν έρχονται άλλα μέτρα, ότι «το μνημόνιο τελείωσε», η αλήθεια είναι άλλη και αποδεικνύεται από τον —κοινωνικά βάρβαρο— Προϋπολογισμό του 2015, όπου εντείνεται η φορομπηχτική πολιτική κατά των συνήθων «υποζυγίων» και καταργείται – εξαφανίζεται το κοινωνικό κράτος.

Το ΜΕΤΑ καλεί όλα τα συνδικάτα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και δίπλα στους εργαζομένους και την κοινωνία και να δώσουν μέχρι τελευταία στιγμή τη μάχη της επιτυχίας της Γενικής Απεργίας.

Τέλος, καλεί όλους και όλες να δώσουμε δυναμικό «παρών» στις απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων σ’ όλη τη χώρα για να σταλεί ηχηρό μήνυμα Αντίστασης και Ανατροπής του μνημονιακού καθεστώτος και της συγκυβερνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και να πει ΟΧΙ στα νέα μέτρα και στο νέο μνημόνιο, με όποιο όνομα και εάν είναι αυτό.

Πρέπει μαζικά, σθεναρά να απαιτήσουμε να φύγει αυτή η κυβέρνηση, που έχει σπείρει την καταστροφή και τον όλεθρο στη χώρα.

Η απεργία δεν είναι το τέλος, αλλά η απαρχή για μεγάλους αγώνες για την Ανατροπή.

Όλες και όλοι στο Εργατικό Κέντρο, στο Αργοστολί, στις 10:30 π.μ.

METΩΠΟ ΤΑΞΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ