Π.Ε Κεφ/νιας: Σύσκεψη με θέμα το παρεμπόριο

Σύσκεψη με θέμα το παραεμπόριο

Σύσκεψη με θέμα το παραεμπόριο

Σύσκεψη με θέμα το παρεμπόριο πραγματοποιήθηκε σήμερα με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης κου Σ. Κουρή, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς.

Στη συζήτηση συμμετείχαν ο πάτερ Ι. Μεσολωράς και ο πάτερ Φωκάς από την Ιερά Μητρόπολη οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Κεφαλονιάς κος Σπ. Ματιάτος και Βαγιωνίτης Γ., ο πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Ομαλών κος Δ. Κουταβάς, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Α. Αυγέρης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αργοστολίου κ. Τζωρτζάτος Γ., ο Διοικητής της Λιμενικής Αστυνομίας κος Κ. Βασιλόπουλος, ο Προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας κος Σ. Πετράτος, η κα Κοντογιαννάτου Μ. από το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς και Ιθάκης, όπως και υπηρεσιακοί παράγοντες της ΠΕ Κεφαλονιάς.

Μετά από γόνιμο διάλογο και την κοινή διαπίστωση πως το πρόβλημα του παραεμπορίου είναι πολύ σοβαρό αποφασίστηκε πρώτον να συγκροτηθεί μικτό κλιμάκιο στο οποίο θα συμμετέχουν υπηρεσιακοί παράγοντες από την Δημοτική Αστυνομία, την Αστυνομική Διεύθυνση, το Λιμενικό, την Διεύθυνση Ανάπτυξης της ΠΕ Κεφαλονιάς και ο Αντιδήμαρχος κος Σπ. Ματιάτος θα έχει την πρωτοβουλία να οργανώσει και να συντονίσει την λειτουργία του.

Αυτό το κλιμάκιο θα εφαρμόσει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα αντιμετώπισης του παρεμπορίου σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Δεύτερον αποφασίστηκε η Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου να συνδράμει στην ασφάλεια του περιβάλλοντος χώρου της Μονής για λόγους προστασίας του χώρου και διευκόλυνσης των προσκυνητών. Τέλος συμφωνήθηκε να σταλεί επιστολή προς τα αρμόδια Λιμεναρχεία και τα λιμάνια εισόδου Κυλλήνης – Πάτρας – Βασιλικής – Αστακού – Αγ. Νικολάου για την αυστηρή αντιμετώπιση του παραεμπορίου στις εισόδους των νησιών μας.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ