Π.Α.ΜΕ όλοι και όλες έξω από το Λιμεναρχείο Αργοστολίου

ΠΑΜΕ

ΠΑΜΕ

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη δίωξη σε βάρος 15 αγωνιστών του ταξικού εργατικού κινήματος και των ΕΒΕ, επειδή τίμησαν απεργιακά της πρωτομαγιά, απέκρουσαν την εφοπλιστική απεργοσπασία στο «Νήσος Κεφαλονιά», διεκδίκησαν δημόσιες – ασφαλείς – τακτικές – φθηνές συγκοινωνίες για το λαό και εξέφρασαν αλληλεγγύη στον αγώνα για τα δικαιώματα των ναυτεργατών. Οι εργοδότες και η κυβέρνηση καθοδηγούν τις διωκτικές αρχές για να τσακιστεί η λαϊκή πάλη. Επιβάλλουν το δόγμα «νόμος και τάξη». Η αντιλαϊκή πολιτική – ανεξάρτητα από το ποια πολιτική δύναμη θα την εφαρμόσει – πάει μαζί με τον αυταρχισμό. Η θεωρία των δύο άκρων είναι το πρόσχημα για επίθεση ενάντια στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και στην κοινωνική συμμαχία. Η τάξη των εφοπλιστών και των βιομηχάνων έχει μια σειρά μηχανισμούς στην υπηρεσία της, ολόκληρο το αστικό κράτος.

Είναι πρόκληση για το λαό να κατηγορούνται για «παρακώλυση συγκοινωνιών» εκείνοι που θεωρούν τις συγκοινωνίες λαϊκό δικαίωμα και οι εφοπλιστές, που έχουν αφήσει την Κεφαλονιά και την Ιθάκη στην συγκοινωνιακή καραντίνα, να γίνονται οι κατήγοροι των αγωνιστών. Οι εφοπλιστές έχουν πλάτες. Κυβέρνηση και ΕΕ θωρακίζουν κι άλλο την εφοπλιστική ασυδοσία, με ότι αυτό συνεπάγεται για το τσάκισμα των δικαιωμάτων των ναυτεργατών και την πλήρη απομόνωση των νησιών μας.

Το ΠΑΜΕ καλεί το λαό να δείξει το δικό του μπόι.

Να σταματήσει εδώ και τώρα η διαδικασία της δίωξης.

Καλούμε τα σωματεία του Νομού, τις μαζικές οργανώσεις να κάνουν δική τους υπόθεση την αλληλεγγύη.

Όλοι και όλες έξω από το λιμεναρχείο, μέσω του οποίου κινείται η διαδικασία της δίωξης, αυτή την Τρίτη 19/11/2013, ημέρα κατά την οποία έχουν κληθεί σε απολογία οι αγωνιστές, στις 9 το πρωί.

Η Γραμματεία Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΠΑΜΕ

email