Παπανδρέου: «Εκανα ό,τι μπορούσα»

Ο Γ.Παπανδρέου

Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg.(Φωτογραφία: ΑΠΕ )

«Έκανα ό,τι μπορούσα. Το προσωπικό κόστος άξιζε για τη σωτηρία της χώρας», ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στο διεθνές δίκτυο Bloomberg, βλέποντας παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και δυνατότητα τροποποίησης όρων του προγράμματος που συμφωνήθηκε με την τρόικα.

Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg, αποσπάσματα από την οποία προδημοσιεύτηκαν πριν από την μετάδοσή της τη Δευτέρα, ο Γιώργος Παπανδρέου εκτιμά πως μπορούν να «γίνουν ορισμένες τροποποιήσεις» στο πρόγραμμα.

«Εάν μπορέσουμε να επιμηκύνουμε την περίοδο δημοσιονομικής προσαρμογής για ένα χρόνο περίπου, αυτό θα αφαιρούσε λίγη πίεση» είπε ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο Γ. Παπανδρέου υποστήριξε πως ορισμένοι από τους ισχυρισμούς πολιτικών για απομάκρυνση από το μνημόνιο «δεν θα έπρεπε να λαμβάνονται κυριολεκτικά». Με τέτοιους ισχυρισμούς, τόνισε, καλλιεργούνται μη ρεαλιστικές προσδοκίες για επαναδιαπραγμάτευση των συμφωνηθέντων.

Ο πρώην πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα του πως όποιος κερδίσει στις εκλογές θα «συμπεριφερθεί υπεύθυνα», αποφεύγοντας να κάνει εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα της κάλπης.

«Τώρα, θα είναι καθήκον της νέας κυβέρνησεις να πάρει το πρόγραμμα και να “τρέξει”» τόνισε ο Γ. Παπανδρέου.

email
Πηγή άρθρου: tanea.gr