Παπαρήγα: Δίκαιο αίτημα η κατάργηση του μνημονίου

Α.Παπαρήγα

Α.Παπαρήγα (Πηγή φωτογραφίας:ethnos.gr)

Δίκαιο και μόνιμο το αίτημα για την κατάργηση του μνημονίου και για τη μη αναγνώριση του χρέους τόνισε από το βήμα της Βουλής η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα στο πλαίσιο της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων.

Tο αίτημα για την κατάργηση του μνημονίου, τη μη αναγνώριση του χρέους και  την αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανέφερε, είναι ένα αίτημα δίκαιο που θα πρέπει να συνεχίζει να το έχει ο λαός, παρόλο που έκανε ένα βήμα πίσω σε σχέση με την ετυμηγορία της 6ης Μαΐου ύστερα, όμως «από τα τρομοκρατικά διλήμματα που ετέθησαν έντονα και τον ενδοτισμό του ΣΥΡΙΖΑ που εγκατέλειψε την καταγγελία του μνημονίου».

Βασικό μέτωπο πάλης για το ΚΚΕ οι αποκρατικοποιήσεις

Η Αλέκα Παπαρήγα, χαρακτήρισε βασικό μέτωπο πάλης για το ΚΚΕ τις αποκρατικοποιήσεις, επισημαίνοντας ότι φέρνουν κέρδη σε λίγους και την ίδια ώρα συνοδεύονται από καταστροφές και καταφέρθηκε εναντίον της κυβέρνησης, κατηγορώντας την ότι συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων με περισσότερο νόμο και τάξη.

Σκληρές εκφράσεις για την Χρυσή Αυγή

Ειδική αναφορά και με σκληρές εκφράσεις έκανε για τη Χρυσή Αυγή, λέγοντας ότι γυμνάζονται πάνω στα σώματα των μεταναστών, ενώ αύριο θα εξασκηθούν πάνω στα σώματα των Ελλήνων εργατών.

Εγώ δεν χαιρετίζω, είπε η κ. Παπαρήγα, όλους τους εκπροσώπους των κομμάτων.

Για να επιδείξουμε δηλαδή Δημοκρατία, θα χαιρετίζουμε τώρα και τους Χρυσαυγίτες; ανέφερε καλώντας την κυβέρνηση να μην εξισώνει τη βία της Χρυσής Αυγής με την όποια βία μπορεί να χρειασθεί να ασκήσουν κάποια στιγμή οι εργαζόμενοι προκειμένου να υπερασπισθούν τα δικαιώματά τους.

email
Πηγή άρθρου: ert.gr