Παπαρήγα: Μόνο το ΚΚΕ μπορεί ν’ αντιμετωπίσει τον ΣΥΡΙΖΑ

Αλέκα Παπαρήγα

Αλέκα Παπαρήγα γ.γ. ΚΚΕ (Πηγή φώτο:e-go.gr)

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που μπορεί ν’αντιμετωπίσει τον ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε χθες η Αλέκα Παπαρήγα, η οποία ωστόσο παραδέχτηκε ότι το κόμμα της πληρώνει την ειλικρίνειά του.

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, μιλώντας χθες τον Περισσό με αφορμή την Σύνοδο Κορυφής, κάλεσε τον κόσμο να στηρίξει το κόμμα στις επόμενες εκλογές ώστε να έχει ισχυρή κοινοβουλευτική ομάδα σε ένα τοπίο εξαιρετικά ρευστό. Οπως είπε, «μια ισχυρή Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ μπορεί να παίξει ρόλο. Να φέρει νομοσχέδια, να προκαλέσει μια ονομαστική ψηφοφορία και να στριμώχνει βουλευτές να ψηφίζουν ή να μην ψηφίζουν». Την ίδια στιγμή η Αλέκα Παπαρήγα άσκησε κριτική σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Αυτοί αντιμετωπίζουν το ΣΥΡΙΖΑ μέσα από τις αντιφάσεις που έχει, γιατί κινούνται στα ίδια πλαίσια πολιτικής. Αυτός που κάνει ουσιαστική κριτική και πολεμική στο ΣΥΡΙΖΑ κι αυτός που μπορεί να το κάνει είναι το ΚΚΕ»

Ομως προειδοποίησε και τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «ούτε αυτός μπορεί να αντιμετωπίσει την επίθεση που δέχεται για λόγους ανταγωνισμού στις εκλογές από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Γιατί ο ένας λέει «ο Ολάντ τα λέει καλά», μετά όταν ο Ολάντ συναντάει τον άλλο, ξινίζεται και ο άλλος και τον λέει «Ολαντρέου».

Αυτός που μπορεί να αντιμετωπίσει ιδεολογικά και πολιτικά τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι βεβαίως το κίνημα πριν απ’ όλα, το ταξικό κίνημα, η ταξική πάλη και το ΚΚΕ. Να καταλάβει ο κόσμος γιατί η ΝΔ χτυπάει τον ΣΥΡΙΖΑ. Τον χτυπάει σαν το χταπόδι. Τον χτυπάει για ψήφους και γιατί η αστική τάξη δεν θέλει ιμιτασιόν κόμματα, θέλει γνήσια δικά της, τα ιμιτασιόν δεν τα θέλει. Το ΚΚΕ όμως μπορεί να αντιπαλέψει τον συντηρητισμό που μπορεί να καλλιεργηθεί και να τον μετατρέψει σε ριζοσπαστισμό»

email
Πηγή άρθρου: tanea.gr