Αγωγή Κασιδιάρη κατά Αννας Παναγιωταρέα για συκοφαντική δυσφήμηση

Ηλίας Κασιδιάρης

Ηλίας Κασιδιάρης.

Με αφορμή τη «συκοφαντική επίθεση» της Άννας Παναγιωταρέα από τις στήλες του Ελεύθερου Τύπου, ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, κατέθεσε αγωγή κατά της δημοσιογράφου και της εφημερίδας, ανακοινώθηκε την Παρασκευή από την Χρυσή Αυγή.

Το επίμαχο υβριστικό κείμενο, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, έχει ως εξής: «…Όποιος άκουσε τον παραλογισμό του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής- ωρυόμενος κατά του έντιμου και ικανού υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια τον είπε «εκπρόσωπο εβραϊκών συμφερόντων ως δικηγόρο των Ρότσιλντ» καταλαβαίνει ότι διακατέχεται από ψυχοπάθεια η οποία εκτρέφεται από άρρωστη μήτρα που δεν έχει σχέση με την ελληνική παιδεία, τις ελληνικές παραδόσεις, το χριστιανικό ήθος. Είναι καταγγελίες με τις οποίες στάλθηκαν στα κρεματόρια χιλιάδες αθώοι…».

Και ακολουθεί το αιτιολογικό της αγωγής, σύμφωνα με τον κ. Κασιδιάρη: «Επειδή από το παραπάνω δημοσίευμα υπήρξε βάναυση προσβολή της προσωπικότητάς μου τόσο ως φυσικού προσώπου, επιστήμονα και επαγγελματία, όσο και με την ιδιότητα του εκπροσώπου τύπου του πολιτικού φορέα και ως εκ τούτου δικαιούμαι να αναζητήσω χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που υπέστην, πρέπει δε οι εναγόμενοι σε ολόκληρο έκαστος να υποχρεωθούν να καταβάλουν το ποσό των τριακοσίων χιλιάδων ευρώ (300.000) αλληλεγγύως και εις ολόκληρον, ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης, ποσό που θα διατεθεί εξ ολοκλήρου στη χρηματοδότηση των κοινωφελών δράσεων της Χρυσής Αυγής».

email
Πηγή άρθρου: imerisia.gr