Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις διώξεις συνδικαλιστών στην Κεφαλονιά

Ναυτεργάτες καλούνται σε απολογία

Ναυτεργάτες καλούνται σε απολογία

Παράνομα είναι τα μνημόνια και η συγκυβέρνηση που τα υλοποιεί κι όχι οι απεργοί της Πρωτομαγιάς του 2013 στο λιμάνι του Αργοστολιού!

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ριζικά αντίθετος σε κάθε δίωξη εναντίον των συνδικαλιστών και απεργών του ΠΑΜΕ οι οποίοι προσπάθησαν να περιφρουρήσουν την απεργία της περασμένης πρωτομαγιάς στον χώρο του λιμένα Αργοστολιού . Η μνημονιακή λεηλασία της κοινωνίας όλων αυτών των χρόνων, την οποία πιστά εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μαζί με τα κατά καιρούς δεκανίκια τους, δεν γίνεται να αποκρουστεί και να ανατραπεί συνολικά αν οι πολίτες δεν ενεργοποιηθούν. Οι απεργίες, οι διαδηλώσεις και οι άλλες κινητοποιήσεις είναι μορφές του αγώνα για να μπορέσουν οι λαϊκές τάξεις να βγουν από την απάθεια, να υπερασπιστούν τα αναφαίρετα δικαιώματα τους και να πάρουν οι ίδιες την κατάσταση της κοινωνικής σωτηρίας στα χέρια τους.

Αυτήν την στιγμή δεν έχει σημασία να επιμένουμε σε διαφορές που χωρίζουν καθώς και σε επιμέρους τακτικές κομμάτων, σωματείων, μετώπων, οι οποίες είναι σεβαστές φυσικά, αλλά να αναδείξουμε κυρίως αυτά που μας ενώνουν. Η πάλη ενάντια στον εντεινόμενο αυταρχισμό, στην ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων, στην συνεχόμενη προσπάθεια από την μεριά της κυβέρνησης να κηρύσσει παράνομες απεργίες και κινητοποιήσεις καθώς και στην κλιμακούμενη καταστολή κατά κάθε ενός που αντιστέκεται, και ιδιαίτερα της νεολαίας, είναι αναγκαία προϋπόθεση ώστε να αποκρουστεί αυτή η πολύ επικίνδυνη και ύπουλη επίθεση εναντίον του λαϊκού κινήματος. Η συσπείρωση ευρύτερων κοινωνικών δυνάμεων και η ανάδειξη της αλληλεγγύης, ως ασπίδα προστασίας του κινήματος, μπορεί να σταματήσει άμεσα όλες αυτές τι μεθοδεύσεις.

ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ

email