Ανακοινώσεις – συλλυπητήρια για τον θάνατο του Γεράσιμου Αρσένη

Αλέξανδρος Παρίσης

Αλέξανδρος Παρίσης

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΑΡΣΕΝΗ

Έφυγε σήμερα από τη ζωή ένας μεγάλος Κεφαλονίτης.

Μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της σύγχρονης πολιτικής μας ιστορίας.

Ένας κορυφαίος μαχητής και νικητής αλλά και ένας προσωπικός φίλος.

Βυθίζοντας το νησί μας στην θλίψη διότι το κενό του είναι δυσαναπλήρωτο.

Ο Γεράσιμος Αρσένης θα μείνει για πάντα χαραγμένος στη μνήμη μας.

Άλλωστε θα μας τον θυμίζουν η ανεξάντλητη αγάπη και η πολύ μεγάλη προσφορά του για την Κεφαλονιά.

Από όποιο μετερίζι κι αν βρέθηκε. Είτε ως Υπουργός Εθνικής Οικονομίας, είτε ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας και κυρίως ως Υπουργός Παιδείας με την επαναστατική απόφασή του να φέρει την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στο νησί μας.

Για όλα αυτά θα του είμαστε για πάντα ευγνώμονες. Ένας γνήσιος  Κεφαλονίτης που πολιτεύτηκε πάντα ήθος, ευπρέπεια, εντιμότητα και με γνώμονα το συμφέρον του ελληνικού λαού.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΡΙΣΗΣ

2. ΑΝΤΙΟ ΜΕΓΑΛΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΗ

Δ. Λυκούδης

Δ. Λυκούδης

Αντίο Μεγάλε Έλληνα, Αντίο Μεγάλε Κεφαλονίτη, Αντίο Φίλε, Αντίο Κουμπάρε.

Σε μια εποχή που η προσωπικότητα σου, το εκτόπισμα σου, η σοφία σου, η πείρα σου, η γνώση σου ήταν περισσότερο αναγκαία από ποτέ, εσύ μας άφησες.

Από κει ψηλά που πας, θα βλέπεις και θα χαίρεσαι, γιατί όλοι εμείς που σε ζήσαμε από κοντά, που με τα λόγια σου μας έχτισες την προσωπικότητα, μας έμαθες να σκεφτόμαστε και να λειτουργούμε, θα αποτελούμε την ιστορική σου συνέχεια και θα προσπαθούμε καθημερινά να ελαχιστοποιούμε το μεγάλο έλλειμα της απουσίας σου.

Προσωπικά, η φιλία και η σχέση που είχαμε, ήταν μεγάλη τιμή για μένα και η προσωπικότητα σου θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό μου, ως ο μεγάλος μου δάσκαλος και ο μεγάλος μου παιδαγωγός.

Εγώ και ολόκληρη η οικογένεια μου σου ευχόμαστε καλό ταξίδι και σ ’ευχαριστούμε για τη φιλία σου…

Αντίο Φίλε!!!

Διονύσης Λυκούδης

Αντιδήμαρχος Κεφαλονιάς

3. Δελτίο Τύπου

Η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

Η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου.

Με λύπη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του συμπατριώτη μας, Γεράσιμου Αρσένη. Λαμπρός επιστήμονας και πολιτικός, σημάδεψε με την πορεία του για δεκαετίες την ιστορία αυτού του τόπου και με την αγάπη του την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κεφαλονιά.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του.

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης

4. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΣΟΚ

ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κεφαλονιάς – Ιθάκης εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του συμπατριώτη μας Γεράσιμου Αρσένη.

Έφυγε ένας αγαπημένος μας σύντροφος, που πορεύθηκε για αρκετά χρόνια με την παράταξή μας, την οποία υπηρέτησε από πολλά κομματικά και κυβερνητικά αξιώματα και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας της. Ήταν βαθιά δημοκράτης, πάντοτε μαχητικός και εξέχων επιστήμονας διεθνούς βεληνεκούς. Υπηρέτησε με ευπρέπεια, με πάθος και ανιδιοτέλεια τον λαό μας υπερασπιζόμενος αξίες και οράματα. Αγάπησε τα νησιά μας ως γνήσιος πατριώτης και από όποιο αξίωμα και αν υπηρέτησε την χώρα μας , πάντοτε ενδιαφερόταν για την πρόοδο των νησιών μας.

Αξέχαστες θα μείνουν στην μνήμη των συμπολιτών μας οι μεγάλες του παρεμβάσεις στο Νομό μας με μεγάλα έργα, για τις μεγάλες αθλητικές εγκαταστάσεις , για τα Νοσοκομεία του Νομού μας.

Αποκορύφωμα της προσφορά του στον τόπο μας ήταν η ίδρυση και λειτουργία των Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων, τα οποία και συνέχισε να υπερασπίζεται με πάθος ακόμα και όταν διακυβευόταν το μέλλον τους.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής συνηγορούμε με την πρόταση, που έχει ήδη κατατεθεί,   να δοθεί στα Τ.Ε.Ι Ιονίων Νήσων το όνομα του εκλιπόντος δημιουργού τους. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα προωθήσει αυτή την πρόταση προς το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

 ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κεφαλονιάς-Ιθάκης

5. H ΚΡΑΝΗ για την απώλεια του Γεράσιμου Αρσένη

Σταύρος Σπαθής

Σταύρος Σπαθής

Ο εμπορικός σύλλογος Αργοστολίου η ΚΡΑΝΗ, εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Γεράσιμου Αρσένη για την απώλειά τους και τη θλίψη του για τον χαμό ενός μεγάλου Έλληνα.

Εξέχων Επιστήμονας, ιδεολόγος πολιτικός και διανοούμενος, πάντα εξέφραζε την άποψή του ελεύθερα και δεν δίσταζε να διαφωνήσει όταν τα συμφέροντα του λαού διακυβεύονταν.

Αγωνιστής για την Ελλάδα και τον τόπο του την Κεφαλλονιά, με σημαντικό έργο για τις υποδομές του νησιού και αποκορύφωμα τη Δημιουργία των ΤΕΙ Ιονίων Νήσων. Ελάχιστος φόρος τιμής στη συνεισφορά του στο νησί η μετονομασία των ΤΕΙ με το όνομά του.

Η αγωνιστικότητά σου, η ελεύθερη σκέψη σου, η πραότητα των λόγων σου, η αγάπη σου για την Κεφαλλονιά έχουν εντυπωθεί στη μνήμη μας και αποτελούν οδηγό για μας.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Ελλάδα θα ήταν διαφορετική σήμερα προς το καλύτερο, αν εσύ είχες γίνει πρωθυπουργός τότε….

Σε αποχαιρετούμε Γεράσιμε, θα είσαι όμως πάντα παρόν, στο μυαλό και την καρδιά μας.

Ο Πρόεδρος                                                              Η Γραμματέας

Σταύρος Σπαθής                                                      Μαρία Σκλαβουνάκη

6. ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ    

ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

Με τη θλιβερή είδηση της απώλειας του πρώην Υπουργού Παιδείας και Ιδρυτή του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, Γεράσιμου Αρσένη, η Διοικούσα Επιτροπή του Ιδρύματος συνήλθε σήμερα σε έκτακτη συνεδρίαση και αποφάσισε τα ακόλουθα:

  1. να εκφράσει τα συλλυπητήρια όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας του Ιδρύματος προς την οικογένεια του εκλιπόντος,
  2. να αναρτήσει μεσίστιες τις σημαίες της Κεντρικής Διοίκησης και των Τμημάτων του Ιδρύματος,
  3. να θεσπίσει υποτροφίες στο όνομα του εκλιπόντος,
  4. να προτείνει στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων να ονομαστεί το Ίδρυμα “ΤΕΙ Ιονίων Νήσων – Γεράσιμος Αρσένης”.

Για τη Διοικούσα Επιτροπή

Ο Πρόεδρος

Καθηγητής Ιωάννης Δραγώνας

7. Εκ του Γραφείου Τύπου της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά

Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά

Η είδηση της απώλειας του Γεράσιμου Αρσένη είναι ένα τεράστιο πλήγμα όχι μόνο για την ιδιαίτερη πατρίδα του την Κεφαλονιά αλλά και για την Ελλάδα ολόκληρη.

Ο πολιτικός, που από όποιο πόστο και αν πέρασε επιδίωξε βαθιές τομές χωρίς να προσμετρά κανένα κόστος, δυστυχώς έφυγε από κοντά μας.

Διακρινόταν παντού για το ήθος και την εντιμότητα του, το σθένος και την παρρησία του λόγου του. Αγωνίστηκε με ειλικρίνεια και συνέπεια για τα σοσιαλιστικά ιδεώδη της ισότητας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της παναθρώπινης αλληλεγγύης.
Στην μακρόχρονη πολιτική του σταδιοδρομία επιδίωξε αταλάντευτα να κάνει πραγματικότητα το όραμά του για μια κοινωνία αρχών, αξιών και ίσων ευκαιριών.

Η Κεφαλονιά θα τον έχει καθημερινά κοντά της μέσα από τις καινοτόμες παρεμβάσεις του στην παιδεία και το ΤΕΙ που της άφησε παρακαταθήκη.

Δυστυχώς για μας, και μέσα στις δύσκολες συγκυρίες που περνάει η χώρα μας, ο Γεράσιμος Αρσένης ήταν ο φάρος που έσβησε, ο καθοδηγητής, ο στυλοβάτης, το παράδειγμα για μια χώρα που πρέπει να κρατήσει την περηφάνια της και να βρει το βηματισμό της.

Η απώλεια του μας κάνει φτωχότερους. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει …

8. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Ενωμένη Τετράπολη»

«Ενωμένη Τετράπολη»

Μετά τη θλιβερή είδηση της απώλειας του μεγάλου Κεφαλλονίτη Γεράσιμου Αρσένη, εκφράζουμε στην οικογένεια του τα ειλικρινή και βαθύτατα συλλυπητήρια μας στο βαρύτατο πένθος τους.

Ο Γεράσιμος Αρσένης υπήρξε διαπρεπής επιστήμονας και κορυφαίος πολιτικός. Υπηρέτησε την Ελλάδα και τη Δημοκρατία με ήθος, εντιμότητα, πίστη και αφοσίωση.

Αφήνει σε εμάς παρακαταθήκη τους αγώνες και το έργο του όπως και τη μεγάλη προσπάθεια του για τη μεταρρύθμιση της παιδείας.

Αγάπησε και υποστήριξε τα νησιά μας και συνέβαλλε καθοριστικά στη δημιουργία υποδομών και στην αντιμετώπιση προβλημάτων. Η δημιουργία του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων αποτελεί μια σημαντική στιγμή της δημιουργικής προσφοράς του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Αττικής Γης που θα τον σκεπάσει.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΉΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ  “ΕΝΩΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΠΟΛΗ”

email