Αντεπίθεση Καμμένου – Τα χαρτιά για τον Αντρίκο Παπανδρέου

Π.Καμμένος

Π.Καμμένος

Ο Πάνος Καμμένος περνά στην αντεπίθεση.  Από τη μια οι δημοσκοπήσεις που τον φέρνουν οριακά στην επόμενη βουλή- εφόσον γίνουν εκλογές-, από την άλλη τα εσοκομματικά, κάνουν τον πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ, να περάσει στην αντεπίθεση.

Αυτό το κάνει ακόμη μια φορά, παρουσιάζοντας  Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων  δημοσίευσε μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook ένα έγγραφο που αφορά τον Αντρίκο Παπανδρέου.
Αυτή τη φορά αφορά μια δικαστική του υπόθεση με τον Παπανδρέου.
Έγγραφο Π.Καμμένου
Έγραψε μάλιστα.

Facebook Π.Καμμένου

Να δούμε ποια θα είναι η συνέχεια της υπόθεσης, και να θα υπάρξει απάντηση από την άλλη πλευρά σε αυτήν την καταγγελία.

Μια ιστορία με παρελθόν

Μια άγνωστη, αλλά παλαιά επενδυτική εταιρεία (ιδρύθηκε το 1971), που διαχειρίζεται πάνω από 8 δισ. ευρώ και πελάτες της έχει θεσμικούς αλλά και πλούσιες οικογένειες, εμφανίζει ως μέλος της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού της τον αδελφό του πρωθυπουργού, τον Αντρίκο Παπανδρέου.

Πρόκειται για τη UNIGESTION, μια εταιρεία που αυτοσυστήνεται ως πρωτοπόρος στην Ευρώπη στις δραστηριότητες των Hedge Funds και του Private Equity με γραφεία στη Γενεύη, στο Λονδίνο, στη Νέα Υόρκη, στο Παρίσι, στη Σιγκαπούρη και στα Channel Islands.

Σε μια δυσεύρετη πλέον παρουσίασή της, η Unigestion, τον Μάρτιο του 2009 και υπό τον τίτλο: Περιβαλλοντική βιωσιμότητα (ή αειφορία) «Environmental Sustainability The Private Equity Edge», ως Strategic Committee εμφανίζει τον Bertrand Piccard και τον Αντρέα Α. Παπανδρέου, αφήνοντας κενή τη θέση του τρίτου μέλους της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού και με την ένδειξη «θα ανακοινωθεί».

Την πράσινη επενδυτική πρόταση πραγματοποιεί ο Cristofhe de Dardel, επικεφαλής του private equity, ενώ η Unigestion επισημαίνει ότι διατηρεί το δικαίωμα να εξαφανίσει ή να τροποποιήσει τις πληροφορίες που περιέχει το εν λόγω σημείωμα, δίχως πρότερη ενημέρωση.

Στρατηγικός σχεδιασμός

Μέχρι στιγμής, η παρουσία του Αντρίκου Παπανδρέου στο στρατηγικό σχεδιασμό μιας τέτοιας εταιρείας ήταν άγνωστη και είχε μείνει η εντύπωση ότι η ενασχόλησή του με τα περιβαλλοντικά ζητήματα ήταν… συνεδριακού τύπου. Ωστόσο, αν κανείς δει το οργανόγραμμα της Unigestion θα διαπιστώσει ότι η Strategic Committee βρίσκεται σε περίοπτη θέση. Δίπλα από το managment και πάνω απ’ όλους τους άλλους. Αγνωστο παραμένει για πόσο καιρό κατείχε αυτή τη θέση ο αδελφός του πρωθυπουργού, αλλά και τι σχέση έχει σήμερα με την εν λόγω επενδυτική εταιρεία.

Σε ενημερωτικό της δελτίο η Unigestion (Νοέμβριος 2010) περιγράφει φόρα παρτίδα τις αποδόσεις των CDS (συμβόλαια ασφάλισης από τον κίνδυνο χρεοκοπίας των χωρών-μελών της ευρωζώνης με υψηλό χρέος ή έλλειμμα ή και τα δύο) -δεσπόζουν τα ελληνικά CDS που χτυπούν υψηλές αποδόσεις. Η εταιρεία προτάσσει στο ενημερωτικό της τα CDS προτείνοντας ένα νέο μοντέλο διαχείρισης των κινδύνων, έτσι ώστε να περιορίζεται η έκθεση των χαρτοφυλακίων σε πιθανές χρεοκοπίες χωρών.

Στο εταιρικό της προφίλ η Unigestion ως συνεργαζόμενη τράπεζα εμφανίζει μεταξύ άλλων και την Dexia. Μια τράπεζα που έχει εκδώσει CDS, τουλάχιστον σύμφωνα με λίστα που έχει δημοσιοποιήσει ο βουλευτής Β’ Αθηνών της Ν.Δ. Πάνος Καμμένος. Ο Π. Καμμένος βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τον Α.Α. Παπανδρέου τις τελευταίες εβδομάδες, ύστερα από αναφορές του πρώτου σε κερδοσκοπικά παιχνίδια σε βάρος της χώρας στα οποία εμπλέκονται και πρόσωπα σχετιζόμενα με τον κύκλο της οικογένειας Παπανδρέου.

Πάντως, όπως μέχρι στιγμής προκύπτει, οι δραστηριότητες των μελών της οικογένειας Παπανδρέου αποτελούν ταμπού. Ελάχιστα ΜΜΕ ασχολούνται με αυτές, και μόνον ιστολόγια, όπως το antinews, το Olympia κ.ά. σκαλίζουν πληροφορίες που θα έπρεπε να είναι δημόσιες σε μια περίοδο καχυποψίας, σκανδάλων, αλλά και «απαλλοτριώσεων» δικαιωμάτων χάριν της κρίσης.

Χαρακτηριστικό της σιωπής είναι και το γεγονός ότι δημοσιεύματα της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» (Χρ. Ιωάννου – Βασιλική Σιούτη) τον Μάρτιο, Μάιο και Οκτώβριο του 2010 για τη ΜΚΟ του Αντρίκου Παπανδρέου μεταδόθηκαν ευρέως μόλις προ ημερών. Οταν η i4cence (Ινστιτούτο Κλιματικής Αλλαγής και Ενεργειακής Ασφάλειας) βρέθηκε εγγεγραμμένη στα μητρώα των ελβετικών εταιρειών. *

Το τυπικόν του πράγματος

Ινστιτούτο για την Κλιματική Αλλαγή και Ενεργειακή Ασφάλεια.
Institute for Climate Change and Energy Security (I.C.E.S.)
Αυτό που εμείς ξέρουμε σαν I4CENS στα κιτάπια της Ελβετίας αναφέρεται σαν ICES.
Ινστιτούτο για την Κλιματική Αλλαγή και Ενεργειακή Ασφάλεια (ICES)

Δραστηριότητα:
Προώθηση και ενθάρρυνση  της ιδέας ότι η ενεργειακή ασφάλεια και η προστασία του περιβάλλοντος είναι δύο συμπληρωματικές έννοιες.

Έδρα: Λωζάνη
Αριθμός μητρώου: CH-550-1053740-8

Το καταστατικό τροποποιείται 20 Οκτώβρη, 2008.
Νέο όνομα: Ινστιτούτο για το Κλίμα και την Ενεργειακή Ασφάλεια. – Institute for Climate Change and Energy Security (I.C.E.S.)

Πόροι: Έσοδα που δημιουργούνται από την οργάνωση συνεδρίων και εκδηλώσεων, οι χορηγίες,  οι εθνικές επιδοτήσεις, επιχορηγήσεις, δωρεές και επιδόματα, παροχές σε είδος και οι συνδρομές των μελών.

Τα μέλη της επιτροπής με την από κοινού υπογραφή είναι δύο:

Ανδρέας Παπανδρέου, Πρόεδρος 3 χρόνια από 14/04/2008
Μαριάνθη Αλεξίου  μέλος 3 χρόνια από 14/04/2008

Πηγή άρθρου: briefingnews.gr