«Απανθίσματα επιχειρημάτων» της Περιφερειακής Αρχής….

Δημοτικό συμβούλιο

Δημοτικό συμβούλιο

“Η αντιπλημμυρική προστασία δεν είναι επείγον πρόβλημα”!!!

«Οι απολύσεις εκπαιδευτικών στα ΕΠΑΛ έγιναν γιατί οι εκπαιδευτικοί όποτε ήθελαν πήγαιναν στην δουλειά τους»!!!

«Στην απεργία την 1η Μάη, πρέπει να προστατεύεται το δικαίωμα στην εργασία»!!!

Αυτό είναι ένα μικρό «απάνθισμα επιχειρημάτων» της Περιφερειακής Αρχής απέναντι στις τοποθετήσεις και στα θέματα που εισηγήθηκε η Λαϊκή Συσπείρωση στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη στις 2/12/2013.

Πιο συγκεκριμένα :

Η Περιφερειακή Αρχή αρνήθηκε έστω και την τελευταία στιγμή την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης, να συζητηθεί σαν κατεπείγον θέμα η αντιπλημμυρική προστασία στα Ιόνια νησιά. Ενώ είναι σε εξέλιξη έντονα φυσικά φαινόμενα τοπικά και πανελλαδικά και υπάρχουν απώλειες ανθρώπινων ζωών και μεγάλες καταστροφές περιουσιών, ενώ είναι πολλές οι αναγκαίες παρεμβάσεις σε όλα τα Ιόνια νησιά για την αντιπλημμυρική τους προστασία με πρώτες και καλύτερες τις καμένες περιοχές, ενώ καθημερινά πολλαπλασιάζονται σχετικά αιτήματα πολιτών για τέτοιες παρεμβάσεις και μέτρα.

Στη συζήτηση για τη συγκρότηση της «Περιφερειακής επιτροπής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης» ο κ. Περιφερειάρχης δίνοντας άλλοθι στην κυβέρνηση και στην ΕΕ που επέβαλλαν τις απολύσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών των ΕΠΑΛ, διέβαλλε και συκοφάντησε συλλήβδην τους απολυμένους αλλά και όλο τον κλάδο των εκπαιδευτικών λέγοντας ότι ….. «απολύθηκαν γιατί όποτε ήθελαν πήγαιναν στην δουλειά τους»!!!

Αποκορύφωμα στον πολιτικό κατήφορο της Περιφερειακής Αρχής, αποτέλεσε και η προσπάθειά της να μην πάρει θέση κατά της δίωξης που μεθοδεύεται σήμερα στους 15 συνδικαλιστές και αιρετούς στην Κεφαλονιά επειδή την πρωτομαγιά υπερασπίστηκαν το αυτονόητο δικαίωμα των εργαζομένων να τιμούν απεργιακά την πρωτομαγιά, διεκδικώντας ασφαλείς-σύγχρονες-φθηνές-τακτικές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες για το λαό και μάλιστα σε μια περίοδο που οι εφοπλιστές έχουν επιβάλλει συγκοινωνιακό και εργασιακό μεσαίωνα. Τι δεν επιστράτευσαν Περιφερειακή Αρχή (ΝΔ-Ανεξάρτητοι Έλληνες) και αξιωματική αντιπολίτευση (ΠΑΣΟΚ) μέσα στο παραλήρημά τους. «Ξεχνάτε τι γινόταν στα σοσιαλιστικά κράτη», «Δεν μπορούμε να παρέμβουμε στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη», «Πρέπει στην απεργία να εξασφαλίζεται και το δικαίωμα στην εργασία» (τι και αν σήμερα είναι άνεργοι 1,5 εκατομμύριο εργαζόμενοι), «Καλή η απεργία αλλά να μην ενοχλείται και ο άλλος…» (δηλ ο εφοπλιστής), «Δεν υπάρχουν διώξεις δεν διώκεται κανένας είναι όλα ψέματα»!!! (Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου) κ.α.

Η Λαϊκή Συσπείρωση θεωρεί ότι με την παραπάνω στάση της η Περιφερειακής Αρχή όχι μόνο δίνει τα απαραίτητα διαπιστευτήρια σε κυβέρνηση-Τρόικα καθώς και στους εκπροσώπους του εφοπλιστικού (και όχι μόνο) κεφαλαίου, αλλά αποτελεί και έκφραση των πολιτικών και διαχειριστικών αδιεξόδων της στην ακολουθούμενη αντιλαϊκή πολιτική που την υλοποιεί μέχρι κεραίας. Για το λαό και τους εργαζόμενους μια μόνο λύση υπάρχει. Να αντεπιτεθεί και με οργάνωση και αγώνα να διεκδικήσει όλες τις σύγχρονες ανάγκες του που γίνονται βορά στις απαιτήσεις του κεφαλαίου για να ξεπεράσει την κρίση του. Να συμπορευτεί με το ταξικό κίνημα και τις ταξικές δυνάμεις στην τοπική διοίκηση να αλλάξει τους συσχετισμούς προς όφελός του. Να συνδέσει την πάλη του με γενικότερες ριζοσπαστικές αλλαγές στην οικονομία και στο ίδιο το επίπεδο της εξουσίας ,για να υπηρετήσει αποκλειστικά τις δικές του ανάγκες και όχι τα μονοπώλια

email