Απάντηση στο παραλήρημα της Χ. Α. ενάντια στους εκπαιδευτικούς της Κεφαλονιάς

Δ.Γεωργόπουλος

Δ.Γεωργόπουλος

Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής, τα τσιράκια των εφοπλιστών και του κεφαλαίου, αναμοχλεύουν πάλι τη βρωμερή πολιτική τους ενάντια στους εκπαιδευτικούς της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης. Κατηγορούν τα σχολεία του Νομού ότι τίμησαν με ενός λεπτού σιγή τον δολοφονημένο (από χρυσαυγίτικο χέρι) αντιφασίστα Παύλο Φύσσα,. Κάνουν λόγο για «κομμουνιστικό παραλήρημα» και «καθηγητική αλητεία», προσπαθώντας να τρομοκρατήσουν, ώστε να τραμπουκίζουν και να εγκληματούν ανενόχλητοι – επιβάλλοντας σιωπητήριο στα σχολεία. Οι «κατηγορίες» τους είναι τιμή για τον εκπαιδευτικό κόσμο.

Η πλατιά ανταπόκριση από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του Νομού στην πρωτοβουλία της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) για να τιμηθεί ο Φύσσας, που στήριξε η ΕΛΜΕ, είναι λογικό να ενοχλεί τα παιδιά του Χίτλερ, του Μουσολίνι και του Μεταξά. Θέλουν να μην αποκαλύπτεται ο άθλιος ρόλος τους και η σχέση τους με το καπιταλιστικό σύστημα που τους γεννά και τους στηρίζει. Θέλουν την αντικομμουνιστική αβάντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προσβλέπουν να σφάζουν για τα μονοπώλια με τη σημαία ενός ψευδεπίγραφου πατριωτισμού.

Αυτοαποκαλύπτονται οι «αντισυστημικοί» (!!!!) όταν ζητούν τη συνδρομή του Υπουργείου Παιδείας για να περάσουν τη γραμμή τους. Εξάλλου δε λένε κουβέντα για την εισβολή των επιχειρηματικών ομίλων, για τα σχολεία ΑΕ, για τα κάθε είδους προγράμματα της ΕΕ που χειραγωγούν τους μαθητές, για την τράπεζα θεμάτων και όλες τις αναδιαρθρώσεις που σκοπεύουν να διαμορφώσουν το φθηνό ευέλικτο δυναμικό. Ακριβώς γιατί συμφωνούν. Είναι σταθεροί σύμμαχοι της ΕΕ και της πλουτοκρατίας σε βάρος των δικαιωμάτων των μαθητών. Αναλαμβάνουν την εργολαβία να τσακίσουν το κίνημα και να προβοκάρουν όσους αγωνίζονται για τη μόρφωση και τη ζωή της νέας γενιάς. Η αντίσταση τους κάνει να υποτροπιάζουν.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ χαιρετίζει τη στάση συναδέλφων και μαθητών. Τους καλεί, από κοινού με τους γονείς και τους άλλους εργαζόμενους, να οξύνουν την αντιπαράθεση με τη φασιστική – ναζιστική σαπίλα. Να αξιοποιήσουν τις μεγάλες ιστορικές παρακαταθήκες των αγώνων του λαού και της νεολαίας του τόπου μας. Να αποκαλυφθεί ακόμη περισσότερο το «αυγό του φιδιού». Να μη μπορούν να σταθούν οι φασίστες σε κανένα σχολείο, σε καμιά γειτονιά.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Γαλιατσάτος Νικόλας

Το συγκεκριμένο Δελτίο Τύπου αναφέρεται στα παρακάτω που έδωσε στην δημοσιότητα η Χ.Α Κεφαλονιάς

Δεχτήκαμε σήμερα πολλές καταγγελίες από γονείς, που έγιναν μάρτυρες απίθανων περιστατικών, κατά τη χθεσινή ημέρα, σε διάφορα σχολεία της Κεφαλονιάς. Κατ’ αρχήν, κοινό σημείο όλων των περιστατικών, η επιβολή από τους διευθυντές των σχολείων ενός λεπτού σιγής για τον Φύσσα, πριν την πρωινή προσευχή (!). Σε άλλα σχολεία ακολούθησαν τραγούδια του “πολυτεχνείου” (!!), ενώ σε άλλα το σκηνικό ολοκλήρωσε κομμουνιστικό παραλήρημα εκπαιδευτικών, συνοδεία ύβρεων κατά της Χρυσής Αυγής (!!!).

Αφού εκφράσουμε τον αποτροπιασμό μας για το μέγεθος της καθηγητικής αλητείας στον ιερό χώρο της εκπαίδευσης, θα θέλαμε, για άλλη μια φορά, να τονίσουμε προς τους γονείς και τους κηδεμόνες, τον κίνδυνο που διατρέχουν τα παιδιά τους σήμερα στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας και τους καλούμε σε εγρήγορση και αυστηρό έλεγχο για την ποιότητα της εκπαίδευσης και τον τρόπο διαπαιδαγώγησης στα άλλοτε Ελληνικά Σχολεία και νυν Κέντρα Κομμουνιστικής Επιμόρφωσης, μέχρι τουλάχιστον, αναλαμβάνοντας τα ηνία της Πατρίδος μας, να καταφέρουμε να επαναφέρουμε την Εκπαίδευση στο σωστό δρόμο.

Υ.Γ. 1. Να ρωτήσουμε τους υπεύθυνους του Υπουργείου Παιδείας αν έδωσαν στα σχολεία εντολή για τις παραπάνω εκδηλώσεις ή να τους ρωτήσουμε τι ποινή θα επιβάλουν στους καθηγητές που πήραν τέτοια πρωτοβουλία εφόσον δεν είχαν τέτοιες οδηγίες από την προϊστάμενη αρχή, θεωρούμε ότι δεν θα λάβουμε καμία απάντηση.

Υ.Γ. 2. Συγχαίρουμε το μαθητή που όρθωσε το ανάστημά του και δεν δέχτηκε να συμμετάσχει στις προαναφερόμενες γελοιότητες, όταν πήρε αρνητική απάντηση στο ερώτημά του, αν θα πράξει το σχολείο του το ίδιο όταν σε λίγες μέρες θα κλείσει ένας χρόνος από τη δολοφονία των Φουντούλη και Καπελώνη. Μακάρι η στάση του συγκεκριμένου μαθητή ν’ αποτελέσει παράδειγμα για πολλούς συμπατριώτες μας, που φοράνε παντελόνια μόνο από συνήθεια…