Χρεοκοπούμε από τις 25 Ιανουαρίου, συνήθως Παρασκευή…

Χρεοκοπία

Χρεοκοπία

Από 25 του Γενάρη και μετά κάθε εβδομάδα χρεοκοπούμε.

Συνήθως Παρασκευή. Αν μεσολαβεί τριήμερο, εθνική εορτή ή Μεγάλη Παρασκευή μπορεί  να χρεοκοπούμε και μεσοβδόμαδα Πέμπτη ή ίσως Τρίτη.  Αν η χρεοκοπία προβλέπεται για μετά από 15νθημερο  τα κανάλια χρειάζονται να “πουλήσουν αγωνία” όποτε μεσολαβεί οπωσδήποτε μια εσωτερική στάση πληρωμών.

Πλησιάζοντας προς το τέλος του κάθε Μήνα χρεοκοπούμε στα σίγουρα μετά από Eurogroup  ενώ  Bank Run τέλος κάθε  μήνα που  οι συνταξιούχοι περνούν τις συντάξεις.

Η εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου πάντως δεν είπε λέξη για το έγγραφο της Ιταλικής Έδρας προς το Δ.Σ. του ΔΝΤ, το οποίο αναφέρει, ανάμεσα σε άλλα, πως η Ελλάδα κινδυνεύει με χρεοκοπία την 5 Ιουνίου. Η εκπρόσωπος υποστήριξε χαρακτηριστικά πως δεν έχει τίποτα να προσφέρει  για το θέμα αυτό.

Ανώνυμος Αξιωματούχος δήλωσε πάντως πως το έγγραφο δεν ανήκει στο ΔΝΤ και ότι περιγράφει τη συζήτηση κάποιας Τετάρτης κατά την οποία έκανε ενημέρωση ο Πολ Τόμσεν και απάντησε σε ερωτήσεις μελών του Δ.Σ., κυρίως αναδυομένων χωρών.

Το  Channel 4  νωρίτερα δημοσίευσε σενάριο στάσης πληρωμών και χρεοκοπίας της Ελλάδας στις αρχές Ιουνίου εξαιτίας αδυναμίας κάλυψης της δόσης 1,5 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ.  Το MEGA   νωρίτερα ισχυρίζονταν ότι υπάρχει στάση πληρωμών και έδειξε κάρτες προσπαθώντας να μας πείσει.

email
Πηγή άρθρου: papioannou-giannis.net