Δελτίο Τύπου Χ.Α. για τον Άγιο Γεράσιμο

Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη χθες ύστερα από πρόσκληση, του επικεφαλή της Τ.Ο Κεφαλονιάς Χουρμούζη Χριστόφορου, από την Ιερά Μονή ΑΓ. Γερασίμου, εν όψη των εορτασμών του Πολιούχου του νησιού μας και του ζητήθηκε η φύλαξη και προστασία του χώρου από τους Ρομά αλλά και από μικροπωλητές γενικότερα, τονίζοντας του ότι η Ελληνική Αστυνομία αλλά και η Δημοτική αδυνατούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους λόγω έλλειψης προσωπικού!

Με αφορμή αυτό, θα θέλαμε να τονίσουμε τα εξής:

1. H Χρυσή Αυγή ουδέποτε υποκαθιστά τις Αρχές και για κανέναν λόγο.

2. Εδώ και πάρα πολλά χρόνια υπάρχει η γνωστή σε όλους ”κόντρα” μεταξύ πολιτείας και εκκλησίας για την οικονομική εκμετάλλευση του χώρου (έχουν προσφύγει και οι δύο πλευρές στα δικαστήρια), και η Χρύση Αυγή δεν εμπλέκεται σε καμιά περίπτωση στο έργο της Ελληνικής Δικαιοσύνης αλλά και ούτε στέκεται στο πλευρό του ενός η του άλλου.

*Προτείναμε *την πρόσληψη ιδιωτικής εταιρίας Security για την φύλαξη του χώρου από την στιγμή που υπάρχει η οικονομική δυνατότητα όπως μας διαβεβαίωσαν και με μεγάλη μας λύπη, *Διαπιστώσαμε* ομάδες Ρομά να υπάρχουν σε όλο τον περίγυρο του μοναστηριού χωρίς κανέναν έλεγχο για τους βασικούς κανόνες υγιεινής και να επιδίδονται σε κλοπές πορτοφολιών, αυτοκινήτων ακόμα και χρημάτων μέσα από την εκκλησία.

Είναι ντροπή οι αρμόδιοι να ανέχονται τέτοιες καταστάσεις αδιαφορώντας παντελώς για τις χιλιάδες κόσμου που επισκέπτονται αυτές τις μέρες το νησί μας και μοναδικό τους ”άγχος” είναι ποιος θα ”εισπράξει”……..
Πολιτεία η Εκκλησία!

ΥΓ. Μάρτυρας ενός τραγελαφικού συμβάντος έγινε ο Χ. Χουρμούζης τη μέρα της επίσκεψής του στο Μοναστήρι, όταν λεωφορείο με προσκυνητές από τη Ζάκυνθο έφυγε, ”ξέχνώντας” πέντε επιβάτες, χωρίς οδηγός και ξεναγός να τους αναζητήσουν.

Προσκυνητές

Προσκυνητές

Φωτογραφία από τους ”ξεχασμένους” προσκυνητές.

email