Δελτίο Τύπου Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας

Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας.

Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας.

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ αισθάνεται βαθειά ικανοποίηση και υπερηφάνεια, καθ όσον πρώτος και μοναδικός αυτός, από τα πολιτικά κόμματα και τους εκπροσώπους τους, περιέλαβε μεταξύ των άλλων στις προγραμματικές του θέσεις και εξήγγειλε στον Ελληνικό λαό:

Τη μείωση του αριθμού των βουλευτών προτείνοντας μάλιστα ο αριθμός να υπολογίζεται βάσει του συνόλου του αριθμού του εκλογικού σώματος και

Το ασυμβίβαστο μεταξύ της βουλευτικής και υπουργικής ιδιότητος, καλουμένου του βουλευτού σε περίπτωση υπουργοποίησης του να παραιτείται του βουλευτικού αξιώματος.

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ πρωτοπόρος και με όραμα για μια υγιή δημοκρατία όπως αυτή προσδιορίζεται από την ίδια της την ονομασία αλλά και από την μακραίωνη διαδρομή της, διατύπωσε θέσεις και προτάσεις , που όσο και να μην είναι αρεστές στον παλαιοκομματισμό, εν τούτοις αποτελούν αναγκαία κοινωνική και πολιτική επιταγή.

Είμαστε σίγουροι ότι στο εγγύς μέλλον θα γίνουν αποδεκτές και οι λοιπές θέσεις μας, όπως κατάργηση προνομίων βουλευτών και υπουργών, μείωση του μισθού τους, κατάργηση των συντάξεων των αιρετών και το κυριότερο ο μέγιστος χρόνος θητείας βουλευτών και υπουργών που δεν πρέπει να ξεπερνούν τα οκτώ έτη.

Ο Υπεύθυνος Τύπου

Θεόδωρος Διαμάντης

ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Ο εκπρόσωπος τύπου του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας προέβη στην ακόλουθη δήλωση , σχετικά με το θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων , που στεντόρεια πλέον πολιτικοί και μη μπροστά στις κάμερες , ο καθένας για τον δικό του λόγο, διεκδικεί την πατρότητα της ανακαίνισης του ζητήματος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού συμβουλίου διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα της 26-11-2010, η Γερμανία μας οφείλει :

1. 7,60 δις δολάρια που μας επιδίκασε η δ. διάσκεψη των Παρισίων [1946]

2. 3,50 δις δολάρια από το δάνειο που οι κατοχικές δυνάμεις υποχρέωσαν την χώρα μας να τους παράσχει.

Επιστροφή αρχαιολογικών θησαυρών καθώς και αποζημιώσεις προς τα θύματα των 100 περίπου ολοκαυτωμάτων, αποτέλεσμα της θηριωδίας των Γερμανών. Σημειωτέον ότι αυτές οι οφειλές έχουν υπολογιστεί με αγοραστική αξία δολαρίου του 1938. Αυτό σημαίνει ότι το χρέος ξεπερνά τα 162 δις ευρώ, χωρίς τους τόκους.

Με διαφόρους χειρισμούς η Γερμανία έχει κατορθώσει να αναβάλλει την εκπλήρωση αυτών των υποχρεώσεων, εκμεταλλευόμενη και την ατολμία(;) των Ελληνικών κυβερνήσεων να αξιώσουν τις επανορθώσεις.

Πριν τρία χρονιά Ιταλικό ανώτατο δικαστήριο δικαίωσε τους κατοίκους του Διστόμου οι οποίοι διεκδικούσαν αποζημιώσεις από τις ναζιστικές θηριωδίες.

Και γιατί στην Ιταλία; Διότι απλούστατα η εκτέλεση αναλόγων θετικών αποφάσεων των Ελληνικών δικαστηρίων «πάγωσε» μετά από παρέμβαση των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ δια των υπουργών του της δικαιοσύνης.

Η Γερμανία προσέφυγε στην Χάγη και εδώ ευρίσκεται πλέον όλο το μεγαλείο της εσωτερικής κατανάλωσης.

Τον Ιανουάριο του 2011 η κυβέρνηση Παπανδρέου δήλωνε την συμπαράσταση της προς τους κατοίκους του Διστόμου με την παρουσία της στο δικαστήριο της Χάγης, «παραβλέποντας» το γεγονός του «παγώματος» εκτέλεσης σχετικών αποφάσεων Ελληνικών δικαστηρίων.

Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας διερωτάται :

1. Γιατί οι εκάστοτε Ελληνικές κυβερνήσεις , δια των επί της δικαιοσύνης υπουργών τους , ήδη από το 1997, δεν εκτελούσαν την απόφαση του Πρωτοδικείου Λειβαδιάς [137\1997],το οποίο επιδίκαζε το Γερμανικό δημόσιο σε αποζημιώσεις στους συγγενείς των θυμάτων της σφαγής του Διστόμου; Γιατί αδιαφορούσε μπροστά σε αντίστοιχη απόφαση του Α.Π. και του Πρωτοδικείου Αθηνών;

2. Γιατί οι Ελληνικές κυβερνήσεις δεν διαμόρφωσαν το κατάλληλο νομικό πλαίσιο ώστε να εφαρμοστούν οι αποφάσεις υπέρ των συγγενών των θυμάτων , αλλά τουναντίον τελικά να γίνουν δεκτές οι αιτιάσεις της Γερμανίας περί ετεροδικίας;

Για την απόφαση του δικαστηρίου της Χάγης , περιττεύουν τα σχόλια

Από την άλλη πλευρά όμως, για να μπούμε στα μνημόνια , σε ύφεση χωρίς ορίζοντα , σε ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας κυριαρχίας και αξιοπρέπειας, ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα νομικά και μη. Καταπατήθηκε μέχρι και το Σύνταγμα, αγνοήθηκε η Βουλή , όσο για την Ελληνίδα και τον Έλληνα , τον θεώρησαν και τον θεωρούν σαν αριθμό μιας ανώνυμης εταιρίας και όχι πολίτη ενός κυρίαρχου κράτους.

Μάλλον τέως κυρίαρχου κράτους.

Εκπρόσωπος Τύπου

Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας

email