Δελτίο τύπου του Τ.Σ. Κεφαλονιάς και Ιθάκης της ΚΝΕ

Καλάβρυτα

Καλάβρυτα

Tην  Παρασκευή 19/6, η Τ.Ο. Κεφαλονιάς και Ιθάκης αναχώρησε για το Μαθητικό Διήμερο που διοργανώνει η Ο.Π. Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ στα Καλάβρυτα.

Είναι μια πολύμορφη δραστηριότητα των μαθητικών μας οργανώσεων μπροστά στον εορτασμό των 100 χρόνων του Κόμματός μας, του ΚΚΕ, και τα 50 χρόνια από την ίδρυση της ΚΝΕ.

Σκοπός μας είναι μέσα από τις δραστηριότητες που θα αναπτύξουμε εκεί να μάθουμε για το χαρακτήρα του Β’ Π.Π όπως πραγματικά είναι και όχι όπως τον διδάσκουν τα σχολικά βιβλία, ενώ ταυτόχρονα να έρθουμε σε επαφή με τη φύση και τα παιδία της ηλικίας μας χωρίς την πίεση των μαθημάτων του σχολείου και των φροντιστηρίων.

Τα Καλάβρυτα δεν επιλέχτηκαν τυχαία. Είναι μια πανέμορφη περιοχή σε υψόμετρο 756 μέτρων από τη θάλασσα στη σκιά του Χελμού, σε μια περιοχή γεμάτη έλατα. Ταυτόχρονα έχει πλούσια ιστορία, τόσο από την επανάσταση του 1821 όσο και την δεκαετία του ’40, με την εθνική αντίσταση και την εποποιία του ΔΣΕ.

Το πρόγραμμα του διημέρου θα είναι γεμάτο από πολιτικές και πολίτιστικές δραστηριότητες, με αποκορύφωμα το Σάββατο 20 Ιούνη που θα γίνει ιστορικός περίπατος στην πόλη, με πεζοπορία προς το λόφο του Καπή, ακολουθώντας τη διαδρομή που ακολούθησε ο αντρικός πληθυσμός για τον τόπο εκτέλεσης και ξενάγηση στο Μουσείο του Ολοκαυτώματος, ενώ στις 20.30 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων, με ομιλητή τον Νίκο Αμπατιέλο, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ!

email