«Δεν είναι ο Γιώργος που αγαπούσα»

Κυριακή Τεκτονίδου

Κυριακή Τεκτονίδου.(Πηγή φώτο:tektonidou.gr)

Οση δόξα δεν κέρδισε στους τέσσερις μήνες που ήταν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, την κέρδισε μόλις διαγράφηκε.

Ο λόγος για τη Θεσσαλονικιά Κυριακή Τεκτονίδου, η οποία, με το αλέγρο… αποχαιρετιστήριο που ανάρτησε χθες στην ιστοσελίδα της, κατάφερε να αποσπάσει την (εφήμερη μάλλον) προσοχή εκείνων που παρακολουθούν όσα (ιλαροτραγικά) συμβαίνουν στο ΠΑΣΟΚ.

Η Κυριακή (ή Βούλα ή Κούλα) Τεκτονίδου μπήκε στη Βουλή τον περασμένο Οκτώβριο, στη θέση του παραιτηθέντος Θ. Ρομπόπουλου.

Συνηθίζει να διανθίζει τις ομιλίες της με τσιτάτα και στίχους του Ελύτη.

Χθες, όμως, προτίμησε να… αποχαιρετήσει τους συντρόφους της -και δη τον Γιώργο Παπανδρέου- με στίχους του Φίλιππου Νικολάου και του Γιώργου Μητσάκη!

Στο κείμενο που ανήρτησε, η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ γράφει, μεταξύ πολλών άλλων, ότι «το μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ έχει πάρει διαζευκτήριο μια για πάντα από την κοινωνία», ενώ «τσιτάρει» Ελύτη, κάνει μνεία στην «Αντιγόνη» του Σοφοκλή και μιλάει περί «καρμικής φύσεως».

Αφιερώσεις

Και καταλήγει με τις εξής φράσεις: «Από μια συμβατική μαρτυρική συμβίωση είναι καλύτερο το διαζύγιο. Χαίρομαι ιδιαίτερα όμως που με την αποχή μου από την ψηφοφορία βοήθησα να βρει ο πρόεδρος τις χαμένες του ηγετικές δεξιότητες και μόνο γι’ αυτό άξιζε τον κόπο.

Φεύγοντας θέλω να χαρίσω στον πρόεδρο το λαϊκό άσμα: «Μου χρωστάς δε σου χρωστάω, έχε γεια, σε χαιρετάω».

Επίσης του χαρίζω και το άλλο που λέει με νόημα: «Δεν είσαι ο Γιώργος που αγαπούσα μια φορά…». Κρίμα – και ήταν και του Αγίου Βαλεντίνου χθες!