Δεν πέρασε η εισήγηση του Περιφερειάρχη για τις Κυριακές

Ποτέ την Κυριακή

Ποτέ την Κυριακή

ΤΟ  Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων χθες το βράδυ του Σαββάτου με μεγάλη διαφορά ψήφων ανέτρεψε την εισήγηση του Περιφερειάρχη κ.Σπύρου ο οποίος έκανε εισήγηση υπέρ των κυβερνητικών μνημονιακών θέσεων για τη λειτουργία των μεγάλων πολυεθνικών-καρχαριών και τις Κυριακές γεγονός που θα οδηγήσει σε εξαφάνιση των εμπόρων και επαγγελματιών αλλά και σε δουλοποίηση των εργαζομένων, οι οποίοι χωρίς πρόσθετη αμοιβή, με 500€ το μήνα θα εργάζονται και τις Κυριακές.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων ανέτρεψε με μεγάλη διαφορά 14-6 την απόφαση των κ.κ. Σπύρου και Σκούρτη και αποφάσισε την ανάκληση της απόφασης του Αντιπεριφεριάρχη Κέρκυρας Χρήστου Σκούρτη, ο οποίος, με τη σύμφωνη γνώμη του κ.Σπύρου, αθέτησαν την…«δέσμευσή τους» να μην λάβουν απόφαση πριν αποφασίσει το Περιφερειακό Συμβούλιο και ο Σκούρτης, αφού υπέγραψε την εξοντωτική απόφαση αθετώντας τον λόγο του… αναχώρησε …για ταξείδι για να παρακολουθήσει φεστιβάλ στη Ρωσσία, με χρήματα του Επτανησιακού Λαού.

Με διάφορα κομπογιαννίτικα τεχνάσματα προσπαθούσαν επί ένα μήνα να μην συζητηθεί το θέμα και τελικά η ανάδειξη του θέματος από εμάς και η συνεχής επί ένα μήνα πίεσή μας, με δηλώσεις, διαδικαστικά αιτήματα και καταγγελίες να συζητηθεί, με τη συνδρομή και των άλλων παρατάξεων, οδήγησε στη λήψη της ιστορικής αυτής απόφασης.

Και είναι σημαντική διότι ζητάει το Περιφερειακό Συμβούλιο από τους Σπύρου και Σκούρτη να ανακληθεί η απόφαση Σκούρτη που καθιερώνει άνοιγμα καταστημάτων-πολυεθνικών γιγάντων και τις κυριακές.

Δικαιώνεται και ο μεγάλος αγώνας που κάναμε για το δίκιο των εμπόρων και των εργαζόμενων αλλά και για τη πειστικότητα των επιχειρημάτων μας.

Aπό Δελτίο Τύπου της Επτανησιακής Αναγέννησης

email