Δήλωση Περιφερειάρχη με αφορμή δημοσίευμα στην Κεφαλλονιά

Σπύρος-Σπύρου

Σπύρος Σπύρου

Με αφορμή δημοσίευμα του «Kefalonia Press», με τον τίτλο: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ: όταν ο περιφερειάρχης δηλώνει ότι δεν είναι μάγος… που υπογράφει «Ο Κορφιάτης», ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, δηλώνει:

Το να κρύβεται κάποιος πίσω από την ανωνυμία, προκειμένου να λασπολογήσει, να συκοφαντήσει, να κριτικάρει πρόσωπα και γεγονότα χωρίς τεκμηρίωση, να παραπλανεί με ψεύδη την κοινή γνώμη και να λοιδορεί απρόσκοπτα, αποδεικνύει την έλλειψη θάρρους της γνώμης και το φόβο έκθεσής του στο δημόσιο διάλογο.

  • «Η δεοντολογία της επικοινωνίας, που διέπει τα επαγγελματικά Μ.Μ.Ε., επιτάσσει την υπογραφή κειμένων που δημοσιοποιούνται.
  • Επιπλέον, από τη στιγμή που υπάρχει η δυνατότητα διασταύρωσης στοιχείων – με την ευκολία που παρέχεται τόσο από τον Περιφερειάρχη όσο και από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας – είναι ακατανόητο να εμφανίζονται ως αληθή τα ψεύδη, ως ειδήσεις τα σχόλια και ως κριτική η συκοφαντία.

Εύκολα κάποιος μπορεί να συμπεράνει ότι η τακτική της ανωνυμίας – σε μια εποχή που οι πληροφορίες διακινούνται πολύ εύκολα – θυμίζει εποχές που, όταν κάποιος επιθυμούσε διακαώς να ασχοληθούνε μαζί του, δημοσίευε – συνήθως με ψευδώνυμο – οτιδήποτε θα του προσέδιδε φήμη ή και κακοφημία που την προτιμούσε από την ανυπαρξία.

Θεωρώ, ότι κανένας επαγγελματίας των τοπικών Μ.Μ.Ε. δεν περιφέρει τη γνώμη του ανώνυμα ή με ψευδώνυμο. Την τακτική αυτή επιλέγουν οι συκοφάντες, οι θρασύδειλοι και οι έχοντες σκοπιμότητα.

Για όλους αυτούς τους λόγους αρνούμαι να ασχοληθώ με το αναληθές δημοσίευμα, το υπογεγραμμένο με ψευδώνυμο, το άκρως συκοφαντικό, καθότι έχω αντιληφθεί ότι το «παιγνίδι» της πληροφόρησης «παίζεται με σημαδεμένα χαρτιά» στο συγκριμένο Site, που παραπληροφορεί αδιάκοπα, έχοντας την ψευδαίσθηση ότι διαμορφώνει την κοινή γνώμη και δεν έχει αντιληφθεί ότι οι πολίτες γνωρίζουν το ρόλο του.