Δήμαρχος Κέρκυρας: H Iστορία μας ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Γιάννης Τρεπεκλής

Γιάννης Τρεπεκλής

Επιστολή Τρεπεκλή προς τη βρετανική εφημερίδα με την οποία ζητάει διευκρινήσεις, σχετικά με το δημοσίευμα, που αναφέρεται σε πώληση του Μον Ρεπό.

Συγκεκριμένα, σε αυτήν, ο Δήμαρχος αναρωτιέται από που προκύπτει στη συντάκτρια του κειμένου, τα περί πώλησης του Μον Ρεπό, τονίζει πως αυτό ανήκει στο Δήμο της Κέρκυρας και δηλώνει κατηγορηματικά ότι η ιστορία της Κέρκυρας δεν πωλείται.

Αναλυτικά, η επιστολή του Δημάρχου Κέρκυρας, στην οποία αναμένεται η απάντηση της εφημερίδας, έχει ως ακολούθως:

«Κύριε Διευθυντά

Σε ρεπορτάζ που υπογράφει η κα. Harriet Alexander στο φύλλο της εφημερίδας σας (28/4/2013), αναφέρει ότι το «Μον Ρεπό» στην Κέρκυρα είναι προς «πώληση», χωρίς ωστόσο αυτό να προκύπτει, από καμία λίστα ακινήτων προς «αξιοποίηση» στη χώρα μας.

Στο κείμενο, όσον αφορά την Κέρκυρα, αναφέρονται επί λέξει τα εξής: «Το Βασιλικό Παλάτι στην Κέρκυρα, όπου ο πρίγκιπας Φίλιππος γεννήθηκε, είναι τώρα επίσης προς πώληση.»

Θα θέλαμε να μας πληροφορήσετε , από πού σας προκύπτει ότι το Μον Ρεπό είναι προς πώληση, όταν ο Δήμος Κέρκυρας, που έχει την κυριότητα, όπως του παραχωρήθηκε με δικαστική απόφαση το 1991, δεν γνωρίζει τίποτα για το θέμα.

Σε μια περίοδο που η πατρίδα μας, αναγκάζεται εξ αιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης, να εκποιεί μέρος της δημόσιας περιουσίας, έρχεται ένα δημοσίευμα για να ικανοποιήσει ευσεβείς πόθους.

Από τη θέση του Δημάρχου Κέρκυρας δηλώνω κατηγορηματικά ότι η ιστορία του νησιού μας δεν πωλείται!

Το Μον Ρεπό, ανήκει στο Δήμο Κέρκυρας και στον Κερκυραϊκό Λαό και εκεί θα παραμείνει»

Πηγή άρθρου: corfupress.gr