Ευχαριστίες από Γαλλία προς Κεφαλονιά για συμπαράσταση στο Εθνικό Πένθος

Patrick Ollier - Ε. Κεκκάτος

Patrick Ollier – Ε. Κεκκάτος

κ. Αντιδήμαρχε, αγαπητέ φίλε,

Θέλω να σας ευχαριστήσω για το πρόσφατο γράμμα σας, με το οποίο μας εκφράσατε την αλληλεγγύη σας στις Γαλλίδες και στους Γάλλους, μετά τις επιθέσεις που διαπράχθηκαν στο έδαφός μας και από τις οποίες θρηνούμε 132 θύματα και πολλαπλούς τραυματίες, πολλοί από τους οποίους ευρίσκονται ακόμα σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Αυτή την ημέρα Εθνικού Πένθους, όπως ορίστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το σύνολο των εργαζομένων στο Δήμο ,καθώς και πολυάριθμοι κάτοικοι του Rueil  βρέθηκαν μπροστά στο Δημαρχείο , ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τα θύματα αυτού του δράματος και κράτησαν ενός λεπτού σιγή.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, αυτή η φρικτή και απεχθής πράξη, που λυπεί βαρέως τη χώρα μας ,τραυματίζει βαθειά το σύνολο των συμπολιτών μας.

Παρόλα αυτά, δεν αμφιβάλλω για την ικανότητα της Γαλλίας να επιβεβαιώσει την προσήλωσή της στην ελευθερία και τη δημοκρατία και ότι μέσα από αυτή την επώδυνη δοκιμασία που περνάμε και που σείει τα θεμέλια της κοινωνίας μας, η εθνική αλληλεγγύη και η ανοχή θα δικαιωθούν απέναντι σε κάθε μορφή φονταμενταλισμού.

Ευχαριστώντας σας ακόμα μια φορά για το φιλικό σας μήνυμα,

Σας διαβεβαιώνω αγαπητέ φίλε, κ. Αντιδήμαρχε , για τα καλύτερα των αισθημάτων μου .

Σ ευχαριστώ για το μήνυμα φιλίας και αλληλεγγύης.

Φιλικά

Patrick Ollier

Πρώην Υπουργός

Βουλευτής του HautsdeSeine

email