Εγκαταλελειμένα οχήματα και μια απάντηση από τη Δημοτική Αρχή

Εγκαταλελειμένα οχήματα

Εγκαταλελειμένα οχήματα

Αγαπητέ A/δήμαρχε μετά από μια σύντομη βόλτα στο μισό της πόλης μας διαπίστωσα ότι βρήκα αρκετά που πιθανόν σας ενδιαφέρουν, και ίσως είναι και της δική σας αρμοδιότητας.

Από βάρκες στην άκρη του δρόμου και εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα και τρέιλερ επάνω σε πεζοδρόμια μέχρι και κώνους για να κρατάμε τον χώρο στάθμευσης μέχρι να γυρίσουμε από τα ψώνια του super market

Τα έχω αριθμήσει με το όνομα του δρόμου δίπλα και τα αποστέλλω διαδικτυακά και ταχυδρομικά με σκοπό και μόνο να βοηθήσω από μεριάς μου στο να καθαρίσει η πόλη μας από πιθανά άχρηστα πράγματα αλλά και από απίθανα μυαλά .

Ελπίζοντας ότι θα ευαισθητοποιηθούν και άλλοι συμπολίτες μας για να μας υποδείξουν και άλλα κακώς κείμενα που όλοι μας πράττουμε.

Αυτό που μου έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι στο μόνο όχημα που υπάρχει ειδοποίηση για την απομάκρυνση είναι η μοτοσυκλέτα στην Φώτο. Νο 15 και είναι το μόνο που έχει πινακίδες κυκλοφορίας.

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων

Φ. Αλυσανδράτος

Η απάντηση από την Δημοτική Αρχή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Περί διαδικασίας περισυλλογής και απομάκρυνσης των εγκαταλελειμμένων οχημάτων (ΟΤΚΖ) από το Δήμο Κεφαλλονιάς

Αναφορικά με πρόσφατα δημοσιεύματα σχετικά με την διαδικασία για εγκαταλελειμμένα οχήματα στην πόλη του Αργοστολίου.

Ενημερώνουμε τους Πολίτες, ότι η διαδικασία για τον χαρακτηρισμό-ειδοποίηση-απομάκρυνση των Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής (ΟΤΚΖ) είναι ήδη σε εξέλιξη.

Τα συνεργεία του Δήμου έχουν ήδη χαρακτηρίσει με το απαραίτητο Πρωτόκολλο, μόνο στην Δ.Ε Αργοστολίου, περί τα εκατό (100) οχήματα και συνεχίζουν. Έχουν ήδη επικολληθεί τριάντα (30) ειδοποιητήρια (ειδικά αυτοκόλλητα) , έχουν ήδη απομακρυνθεί από τους ιδιοκτήτες τους δεκαπέντε (15) οχήματα και αναμένονται οι απαιτούμενοι από την νομοθεσία χρόνοι για να επικολληθούν και τα άλλα ειδοποιητήρια ανάλογα με την κάθε περίπτωση.

Αντίστοιχα στις λοιπές Δημοτικές Ενότητες έχουν ήδη χαρακτηρισθεί περί τα εβδομήντα (70) οχήματα, έχουν επικολληθεί τριάντα οκτώ (38) ειδοποιητήρια και έχουν απομακρυνθεί από τους ιδιοκτήτες τους είκοσι τρία (23).

Παράλληλα γίνονται και οι προβλεπόμενες διαδικασίες αναζήτησης των ιδιοκτητών με την συνδρομή των Τμημάτων Τροχαίας και της Δ/νσης Μεταφορών.

Μετά την επικόλληση του ειδοποιητηρίου και την παρέλευση τουλάχιστον σαράντα πέντε (45) ημερών, εάν τα οχήματα δεν έχουν απομακρυνθεί από τους κατόχους τους, η Δ/νση Καθαριότητας του Δήμου αρμοδίως καλεί την πιστοποιημένη εταιρεία για την περισυλλογή και απομάκρυνση των οχημάτων αυτών.

Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ Α/ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΜΑΤΙΑΤΟΣ

email