Έκτροπα στην Βουλή – Τον βουλευτή Ζακύνθου κατηγορεί η Χ.Α

Η Χρυσή Αυγή στο Κοινοβούλιο

Η Χρυσή Αυγή στο Κοινοβούλιο

Σοβαρά επεισόδια στα όρια των εκτρόπωνστη Βουλή με αφορμή την τοποθέτηση του βουλευτή της Χ.Α., Π. Ηλιόπουλου, ο οποίος μίλησε με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να τον εγκαλέσει ο πρόεδρος, Γ. Δραγασάκης.

Η Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής αποχώρησε, αφού οι βουλευτές εξαπέλυσαν βαρείς χαρακτηρισμούς κατά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην έξοδό τους ακούστηκε τρεις φορές η φράση“Χάιλ Χίτλερ”, όπως έχει καταγραφεί και σε βίντεο, από την τηλεόραση της Βουλής.

Για “προβοκάτσια” μιλά η Χ.Α.

Για “προβοκάτσια” του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο επικεφαλής των βουλευτών της Χ.Α., Χρήστος Παππάς σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, υποστηρίζοντας ότι το ναζιστικό σύνθημα το φώναξαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για να “εκθέσουν” τη Χρυσή Αυγή.

Σε ανακοίνωσή της η Χ.Α. μάλιστα αναφέρει ότι την επίμαχη φράση φώναξε τρεις φορές ο βουλευτής Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής

Τι προηγήθηκε

Η ένταση ξεκίνησε με αφορμή την κατάθεση πρότασης νόμου από τον κ. Τσίπρα προκειμένου να καταργηθεί το μέτρο της επιστράτευσης, κατά την οποία απηύθυνε επίσης ερώτηση στον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, σχετικά με την καθυστέρηση που παρατηρείται στην κατάθεση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή.

Ο κ. Τσίπρας σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε ότι είναι κρίσιμη η κατάθεση του νομοσχεδίου προκειμένου να προστατευθεί το Κοινοβούλιο από “θαυμαστές του Χίτλερ“, ενώ στιγμάτισε την στάση του βουλευτή της ΝΔ, Μανώλη Κεφαλογιάννη να ψηφίσει κατά της άρσης ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη για την επίθεση κατά της Λιάνας Κανέλλη.

Στην ερώτηση απάντησε ο κ. Ρουπακιώτης ωστόσο η Χ.Α. δεν το άφησε να “πέσει” και τον λόγο πήρε ο κ. Ηλιόπουλος προκειμένου να απαντήσει, αποκαλώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ “Μίστερ Τσίπρα“, ο οποίος “κοιμάται“.

Όταν δέχτηκε παρέμβαση από τον κ. Δραγασάκη, ο κ. Ηλιόπουλος υπήρξε επιθετικός και κατά του προεδρείου με αποτέλεσμα εκείνος να τον καλέσει να φερθεί με κοσμιότερο τρόπο, αναφέροντας πως βρίσκεται στη Βουλή και όχι σε κάποια συμμορία ή σε κάποια παρέα.

Τότε ο βουλευτής της Χ.Α. του ανταπάντησε ότι “συμμορία δεν είναι η Χ.Α.” αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ στον οποίο ανήκει ο πρόεδρος. Ο κ. Δραγασάκης σηκώθηκε όρθιος και τον εγκάλεσε λέγοντας ότι δεν ταιριάζουν στη Βουλή τέτοιες εκφράσεις, ενώ ζήτησε να παρέμβει η ασφάλεια της Βουλής.

Στιγμιότυπο από  το enikos με την αποβολή και τα ναζιστικά συνθήματα

Τελικά αποφάσισε να κλείσουν τα μικρόφωνα και αφαίρεσε το λόγο από τον κ. Ηλιόπουλο, πράγμα που προκάλεσε χειροκροτήματα από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Τότε οι χρυσαυγίτες βουλευτές επιτέθηκαν με ύβρεις στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλώντας τους -μεταξύ άλλων – “ξεφτιλισμένους“. Οι βουλευτές της Χ.Α., με επικεφαλής τον Χρήστο Παππά, αποχώρησαν βρίζοντας και απειλώντας.

Σύμφωνα με πληροφορίες φώναξαν: “Τον εθνικισμό δεν θα τον νικήσετε με νομοσχέδια“.

Ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής

“Καταγγέλλουμε τη νέα, βρώμικη συκοφαντική επίθεση όλων των συστημικών μέσων ενημέρωσης κατά της Χρυσής Αυγής. Η επίμαχη, προβοκατόρικη φράση «Χάιλ Χίτλερ» ειπώθηκε από τον βουλευτή Ζακύνθου του Σύριζα Κοντονή Σταύρο” αναφέρει ανακοίνωση της Χ.Α..

“Απαιτούμε από τα παπαγαλάκια του συστήματος, που συσχέτισαν την Χρυσή Αυγή με την συγκεκριμένη φράση να ανακαλέσουν άμεσα, ειδάλλως θα υποστούν τις νόμιμες συνέπειες για διασπορά ψευδών ειδήσεων και συκοφαντική δυσφήμηση” προστίθεται.

Πηγή άρθρου: nooz.gr