EΛΜΕ-ΚΙ: Όργιο εκβιασμών και τρομοκρατίας στο Νομό μας

Δ.Γεωργόπουλος

Δ.Γεωργόπουλος

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει το όργιο των εκβιασμών και την επιχείρηση τρομοκράτησης σε βάρος της εκπαιδευτικής κοινότητας του Νομού, με πρόσχημα την αναπλήρωση των χαμένων ωρών από τις μαθητικές καταλήψεις. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης (ΠΔΕ) Ιονίων και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) Κεφαλονιάς, ως μοχλοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, κραδαίνουν τη σχετική εγκύκλιο με «ποινολόγια» και «ημερολόγια καταλήψεων» στα χέρια. Συμπεριφέρονται σκαιά σε Διευθυντές Σχολείων και Συλλόγους Διδασκόντων, προκειμένου να φτάσει ισχυρό μήνυμα καταστολής των αγώνων στους μαθητές. Ιδιαίτερη είναι η «ζέση» της ΔΔΕ Κεφαλονιάς και του υπεύθυνου Εκπαιδευτικών Θεμάτων. Επιστρέφουν πίσω αποφάσεις συλλόγων διδασκόντων με εντολή να «προσαρμοστούν 100% στις περικοπές εκδρομών και στα άλλα που ορίζονται για τις καταλήψεις», να απορρίψουν κάθε άλλο δρόμο αναπλήρωσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και για μια μέρα κατάληψης αναγκάζουν να συγκληθούν σχολικά συμβούλια, ως επιτηρητές της νομιμότητας. Εκβιάζουν γονείς – εκπαιδευτικούς και μαθητές ότι αν δεν συμμορφωθούν με το νόμο κα την τάξη «θα παρθούν μέτρα από ανώτερα όργανα, στο πνεύμα των κυβερνητικών εγκυκλίων»!!! Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί δίνει στίγμα για ευρύτερη καταστολή απέναντι στο λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα. Αποδεικνύεται πως κάθε αντιλαϊκή πολιτική έχει σαν επακόλουθο το «κνούτο» στο λαό, κάτι που νοιώσαμε καλά στο Υπουργείο Παιδείας με τα ΜΑΤ.

Η κυβέρνηση και οι τοποτηρητές της προκαλούν. Την ίδια ώρα που μιλάνε για αναπλήρωση ωρών παραμένουν κενά στα σχολεία και κανένας τους δεν κάνει λόγο για τις εκατοντάδες ώρες που χάθηκαν λόγω καθυστερημένων διορισμών εκπαιδευτικών. Μιλάνε εκείνοι που άφησαν τα σχολεία στην Ιθάκη μία βδομάδα κλειστά μετά το σεισμό, λόγω του γεγονότος ότι δεν ολοκληρώθηκαν έγκαιρα οι απαιτούμενοι έλεγχοι, ενώ στον υπόλοιπο Νομό έβαζαν τους μαθητές στα σχολεία χωρίς να έχουν γίνει καν οι «περιπατητικοί» έλεγχοι. Μιλάνε εκείνοι που άφησαν το σχολεία χωρίς καθόλου ή με προβληματικές σχολικές μεταφορές, με αποτέλεσμα εκατοντάδες παιδιά να χάνουν μαθήματα. Μιλάνε εκείνοι που πέταξαν τους μαθητές ενός ολόκληρου τομέα του ΕΠΑΛ Αργοστολίου στο δρόμο ξανά (και που υποχρεώθηκαν να το πάρουν πίσω μετά από κινητοποίηση), που κλείνουν σχολεία και συγχωνεύουν τμήματα. Μιλάνε εκείνοι που καταργούν τμήματα και υποχρεώνουν 15 μαθητές να στριμωχθούν σε κοντέινερς 1Χ1 ή που διατηρούν 30άρια τμήματα, θεωρώντας ότι γίνεται μάθημα. Μιλάνε εκείνοι που υπηρετούν το σχολείο της αγοράς και της ΕΕ, που ορθώνουν νέους ταξικούς φραγμούς για τη μεγάλη μάζα των μαθητών. Για αυτά τα θέματα ήταν οι καταλήψεις και για αυτά θέλουν οι κυβερνώντες να επιβάλλουν σιωπητήριο νεκροταφείου. Μόνο αίσχος μπορεί να πει κανείς για τα τεκταινόμενα.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί τους Συλλόγους Διδασκόντων, τους Συλλόγους Γονέων και τους μαθητές να απαντήσουν στην τρομοκρατική – κατασταλτική πολιτική κυβέρνησης – διοίκησης. Να μην συναινέσουν στο όργιο του σκοταδισμού. Υπάρχει η δυνατότητα η ίδια η εκπαιδευτική κοινότητα να ρυθμίσει με τον καλύτερο τρόπο υπαρκτά προβλήματα που αφορούν την ύλη και υπάρχει τεράστια εμπειρία σε αυτό. Να απαιτήσουμε να καταργηθεί τώρα όλο το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο (Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας κλπ) που είναι στο οπλοστάσιο του συστήματος για τις μάχες που έρχονται. Να διαμορφώσουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις ώστε να γίνει νόμος το δίκιο του εργάτη και των παιδιών του.

Πέμπτη 17 Δεκέμβρη

12.30 το μεσημέρι Συνέντευξη Τύπου στα Γραφεία της ΕΛΜΕ

2.00 μμ Παράσταση Διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Ποταμιάνου Σοφία
email