Η ΕΛΜΕ-ΚΙ μας ενημερώνει

Δ.Γεωργόπουλος

Δ.Γεωργόπουλος

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί συλλόγους γονέων– κηδεμόνων, μαθητικά συμβούλια, αθλητικούς – πολιτιστικούς συλλόγους, το τοπικό παράρτημα της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), λαϊκές επιτροπές, συνδικάτα και φορείς της εργατικής τάξης και των αυτοαπασχολούμενων, να δώσουν το «παρών» στη σύσκεψη την Τρίτη 28 Γενάρη, 6.30 μμ, αμφιθέατρο 2ου – 3ου Γυμνασίου.

Από κοινού να προετοιμάσουμε κινητοποίηση – μαζική παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 30 Γενάρη στους αρμόδιους φορείς (Δήμος – Περιφέρεια – ΔΕΗ – Νοσοκομείο) με προσυγκέντρωση στην πρώην Νομαρχία 10.30 πμ.

Διεκδικώντας:

 • ένα δωρεάν γεύμα σε κάθε παιδί στο σχολείο,
 • πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους μαθητές,
 • δωρεάν μεταφορά των μαθητών με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς,
 • κανένας μαθητής χωρίς ρεύμα – νερό – θέρμανση και σπίτι,
 • άμεση έναρξη της ενισχυτικής και της πρόσθετης διδασκαλίας σε όλα τα σχολεία – ειδικά στα περιφερειακά,
 • άμεσα μέτρα για την αντισεισμική θωράκιση και τη στατική επάρκεια των σχολείων – υλοποίηση των νέων σχολικών συγκροτημάτων,
 • να δοθεί βάρος στην πρόληψη με προτεραιότητα την πρωτογενή πρόληψη για τα ναρκωτικά και να δημιουργηθεί στο Νομό «στεγνό» θεραπευτικό κέντρο,
 • όχι στο «νέο λύκειο» και τη λεγόμενη αξιολόγηση. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία – υγεία – πρόνοια.

Επίσης

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί ότι η όξυνση του προβλήματος των ναρκωτικών, και γενικά των εξαρτήσεων, πρέπει να βρεθεί στο επίκεντρο της δράσης μαθητών – γονέων – εκπαιδευτικών με πολύμορφες πρωτοβουλίες. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ εντάσσει το ζήτημα των ναρκωτικών μαζί και δίπλα στα γενικότερα προβλήματα (σίτιση, υγεία, μεταφορές κλπ) που αντιμετωπίζουν τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας και για τα οποία έχουμε ήδη αναλάβει πρωτοβουλία.

Το βάθεμα της καπιταλιστικής κρίσης πολλαπλασιάζει τους παράγοντες που έχουν υψηλή συνάφεια με τη χρήση, όπως η αύξηση της ανεργίας, της σχολικής διαρροής, η οικονομική και πολιτιστική φτώχεια. Η Κεφαλονιά και το Θιάκι ακολουθούν τη γενική τάση αύξησης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών στους εφήβους.

Η ΕΛΜΕ καλεί αθλητικούς, πολιτιστικούς φορείς, την τοπική επιτροπή της ΟΓΕ, μαζί με γονείς και μαθητές, να ανταποκριθούν στο κάλεσμα και να συνδράμουν ώστε να συντονιστεί η δράση για μια άλλη στάση ζωής, απέναντι σε εκείνη που πλασάρει το σύστημα. Ο στρατηγικός στόχος της πρωτογενούς πρόληψης συνοψίζεται στην πρόταση ενός τρόπου ζωής δημιουργικού, με αξίες, στόχους και αξιοπρέπεια, μέσα από τη συλλογικότητα. Σε αυτή την κατεύθυνση επιδιώκουμε να γίνει στόχος πάλης των εργαζομένων και της νεολαίας η Πρωτογενής Πρόληψη.

ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ – ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΖΩΗ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΟ!!!.

Διεκδικούμε:

 •  Δημιουργία ενός Δημόσιου και Ενιαίου Φορέα με επαρκή χρηματοδότηση από τον Κρατικό προϋπολογισμό, που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες της χώρας με υπηρεσίες πρόληψης, θεραπείας και κοινωνικής επανένταξης.
 •  Να απαγορευτεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στους παραπάνω τομείς.
 • Να στηριχθούν οι υπάρχουσες δομές πρόληψης – στεγνών προγραμμάτων απεξάρτησης – κοινωνικής επανένταξης. Στο Νομό μας είναι επείγουσα ανάγκη η στήριξη του «Απόπλου» αλλά και των υποστηρικτικών εξωνοσοκομειακών αποκαταστασιακών δομών όπως η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας, η «Μετάβαση», η «Ρότα.
 • Να εγκαταλειφθεί η προσπάθεια διακίνησης “υποκατάστατων” μέσα από το σύστημα Υγείας.
 • Να δοθεί βάρος στην πρόληψη με προτεραιότητα την πρωτογενή πρόληψη.
 • Να δημιουργηθεί στο Νομό «στεγνό» θεραπευτικό κέντρο για τα ναρκωτικά.
 • Καλούμε σε σύσκεψη τους αθλητικούς – πολιτιστικούς και γυναικείους συλλόγους στη σύσκεψη που ήδη έχουμε εξαγγείλει με γονείς – μαθητές για την Τρίτη 28 Γενάρη, 6.30 μμ, αμφ. 2ου – 3ου Γυμνασίου.

Το πλαίσιο αιτημάτων για τα ναρκωτικά εμπλουτίζει το ήδη υπάρχον για τα προβλήματα των παιδιών της λαϊκής οικογένειας (ένα δωρεάν γεύμα σε κάθε παιδί στο σχολείο, πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους μαθητές, δωρεάν μεταφορά των μαθητών με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, κανένας μαθητής χωρίς ρεύμα – νερό – θέρμανση και σπίτι, άμεση έναρξη της ενισχυτικής και της πρόσθετης διδασκαλίας σε όλα τα σχολεία – ειδικά στα περιφερειακά).

Όλοι και όλες στο δρόμο!!! Την Πέμπτη 30 Γενάρη εκπαιδευτικοί – γονείς – μαθητές κάνουμε παράσταση στους αρμόδιους φορείς (Δήμος – Περιφέρεια – ΔΕΗ – Νοσοκομείο) για όλα τα παραπάνω προβλήματα.

Προσυγκέντρωση στην Περιφέρεια (πρώην Νομαρχία) 10.30 πμ.

Επίσης

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στην αταλάντευτη απεργιακή μάχη των εργαζομένων της «Coca Cola», που διαρκεί επί μέρες, την αντοχή των απεργών μέσα σε συνθήκες τρομοκρατίας από την εργοδοσία. Η εργοδοσία έχει τις πλάτες της κυβέρνησης και το αυταρχικό θεσμικό πλαίσιο καταστολής των αγώνων που έχουν εξυφάνει μονοπώλια και ΕΕ, προκειμένου να θωρακίσουν την άγρια εκμετάλλευση των εργατών και τη συνέχιση της κυριαρχίας της πλουτοκρατίας στην οικονομία.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί τους εκπαιδευτικούς να μιλήσουν στους μαθητές για το πραγματικό παράδειγμα αγώνα που δίνουν οι απεργοί της «Coca Cola», να κάνουν δική τους υπόθεση την κρίσιμη αυτή απεργία.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Γαλιατσάτος Νικόλας