Ένα «κενό» που απειλεί χιλιάδες υπαλλήλους

Δημόσιοι Υπάλληλοι

Δημόσιοι Υπάλληλοι (Πηγή φωτογραφίας;tovima.gr)

Μία περίπτωση που θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα, καθώς κινδυνεύει να καταλήξει σε… ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο δημόσιο τομέα, απασχολεί, σύμφωνα με πληροφορίες, τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης.

Ο λόγος αφορά στην παραπομπή σε πειθαρχικό κι από εκεί στην εφεδρεία όλων των δημοσίων υπαλλήλων που έχουν ανοικτά πειθαρχικά ζητήματα.

Κι αυτό γιατί με βάση τα έως τώρα συμφωνηθέντα, αρκεί να παραπεμφθεί ένας υπάλληλος για να μπει σε διαθεσιμότητα. Κι αυτό μπορεί άνετα να οφείλεται σε ξεκαθαρίσματα λογαριασμών.

Γιατί κατ’ αυτόν τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα, σε όποιον έχει «ανοικτούς λογαριασμούς» με κάποιον υπάλληλο του δημοσίου, να τον καταγγείλει, έστω κι ανυπόστατα και με την παραπομπή του στο πειθαρχικό, ο τελευταίος να κινδυνεύει να μείνει άνεργος.

Αυτό το κενό του νόμου φέρεται να απασχολεί και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, που αναζητά τρόπους για να ξεπερασθεί ο κάβος, που απειλεί χιλιάδες υπαλλήλων, που θεωρούν ότι είναι ευάλωτοι στις ορέξεις του κάθε τρίτου. Δεν αποκλείεται πάντως μέσα στις αμέσως επόμενες εβδομάδες να γίνει προσπάθεια επούλωσης αυτής της «πληγής»…

Πηγή άρθρου: voria.gr