Επιμένει η Ρεπούση για το συνωστισμό στη Σμύρνη

Μαρία Ρεπούση

Μαρία Ρεπούση

Στην ομιλία της στη Βουλή, η Μαρία Ρεπούση επέμεινε στην άποψη της περί συνωστισμού στο λιμάνι της Σμύρνης την περίοδο του διωγμού. Τα όσα υποστήριξε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του υπουργού παιδείας αλλά και των βουλευτών της ΝΔ.

Η Μαρία Ρεπούση καταλήγοντας στην ομιλία της μίλησε για «παλαιοκομματικές πρακτικές και για εθνικολαϊκιστικά μαθήματα» και επεσήμανε ότι βουλευτές επενδύουν στα φοβικά συναίσθημα που έχει μερίδα των πολιτών.

«Ας επιλέξουν τι τελικά θέλουν. Ένα σύγχρονο κράτος που αξιοποιεί την ιστορία του για να βελτιώσει το παρόν και το μέλλον του, για να μάθει τους πολίτες του να σκέπτονται κριτικά ή ένα κράτος που χρησιμοποιεί την ιστορία του για να φανατίσει και να φυλακίσει το μέλλον του στο παρελθόν; Αυτό θα ήθελα να απαντήσω σε όσους -όπως λίγο πριν ο κ. Νεράτζης- θυμούνται το «συνωστισμό» για να αποδείξουν τον πατριωτισμό τους. Ας επιλέξουν κάτι άλλο, το «συνωστισμό» τον έχει αναλάβει και προσπαθεί να τον εξαργυρώσει η Χρυσή Αυγή και οι πολιτικοί χώροι που τη συναγωνίζονται. Αυτούς ότι και να κάνετε θέλω να ελπίσω ότι δεν μπορείτε πια να τους συναγωνιστείτε. Πάψτε λοιπόν να συνωστίζεστε μαζί τους διότι δεν κάνετε τίποτ’ άλλο παρά να τους ενισχύετε» είπε χαρακτηριστικά η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ.

Η απάντηση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου ήρθε άμεσα λέγοντας ότι τα όσα είπε η Μαρία Ρεπούση είναι μια «λανθασμένη, κακή και τσαπατσούλικη ιστορία». Ο βουλευτής της ΝΔ Μ. Παπαδόπουλος χαρακτήρισε την Μ. Ρεπούση «ανιστόρητη» και τα όσα υποστηρίζει «αηδίες».

email
Πηγή άρθρου: voria.gr