Γιώργος και Μαργαρίτα Παπανδρέου μηνύουν Βήμα και Πρώτο Θέμα

Γιώργος και Μαργαρίτα Παπανδρέου μηνύουν Βήμα και Πρώτο Θέμα

Γιώργος και Μαργαρίτα Παπανδρέου μηνύουν Βήμα και Πρώτο Θέμα.

Μεγάλη δυσφορία προκάλεσαν τόσο στη Μαργαρίτα Παπανδρέου όσο και στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου δημοσιεύματα στον κυριακάτικο Τύπο, τα οποία φέρουν τη μητέρα του να εμπλέκεται στην υπόθεση της «Λίστας Λαγκάρντ».

Η απάντηση τους στα δημοσιεύματα των εφημερίδων «Βήμα» και «Πρώτο Θέμα», όπου υπάρχουν ξεκάθαρες αναφορές για ύπαρξη του ονόματος της Μαργαρίτας Πανανδρέου στη δικογραφία που συντάχθηκε και διαβιβάστηκε στη Βουλή για την περίφημη υπόθεση με τους ανθρώπους που «έβγαλαν» χρήματα σε τράπεζες του εξωτερικού, ήταν σκληρή και άμεση.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για «κατεστημένα συμφέροντα, που παρασιτούν εις βάρος της χώρας», σχεδιάζουν και υλοποιούν συστηματικές επιχειρήσεις συκοφαντίας εναντίον του, την ίδια στιγμή που η μητέρα του ξεκαθαρίζει πως η υπομονή έχει εξαντληθεί και «από εδώ και μπρος η δικαιοσύνη έχει το λόγο». Ειδικότερα, η τελευταία αναρωτιέται τι κρύβεται πίσω από αυτή την επίθεση, ενώ δεν διστάζει να χαρακτηρίσει «άνανδρους» και «ανήθικους» τους υπεύθυνους των δύο εφημερίδων, οι οποίοι δεν φρόντισαν καν να τηρήσουν τα στοιχειώδη δημοσιογραφικά προσχήματα και να ζητήσουν την άποψή της για τις «επίμαχες» πληροφορίες.

Αναλυτικά η δήλωση της Μαργαρίτας Παπανδρέου

«Οι υπεύθυνοι των εφημερίδων “Βήμα” και “Πρώτο Θέμα” έχουν την εμπειρία να γνωρίζουν ότι όφειλαν να μου υποβάλουν μια απλή έστω ερώτηση, να διερευνήσουν την υπόθεση πριν δημοσιοποιήσουν οτιδήποτε. Να παρουσιάσουν λόγο και αντίλογο. Άνανδροι, ανήθικοι, δεν το έπραξαν. Είναι δυνατόν να δημιουργούνται πρωτοσέλιδα με βάση το ψέμα και την διαβολή; Γιατί τόσα ψέματα; Γιατί τόσες επιθέσεις;», αναρωτιέται.

Πηγή άρθρου: sigmalive.com