Το θέμα “Σοφία Ποταμιάνου” μέσα από τις δηλώσεις

Να σταματήσουν οι διώξεις

Να σταματήσουν οι διώξεις

Η συνάδελφος Σοφία Ποταμιάνου είναι αιρετή στο ΠΥΣΔΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης. Στις τελευταίες κρίσεις διευθυντών αρνήθηκε να συμμετάσχει στην αξιολόγηση και να βάλει βαθμό στη συνέντευξη των υποψήφιων. Έβαλε παύλα, υλοποιώντας την απόφαση που είχε πάρει η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης.

Για τη στάση της αυτή, και με αφορμή καταγγελίες ενιστάμενων πρώην διευθυντών, αντιμετωπίζει την κατηγορία της επιορκίας. Υπάρχει σε εξέλιξη ΕΔΕ που διενεργείται με εντολή Υπουργείου Παιδείας και Περιφερειακής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων και αφορά τις εν λόγω κρίσεις. Στο πλαίσιο της ΕΔΕ τίθεται στο στόχαστρο η πολιτική και συνδικαλιστική επιλογή της συναδέλφου να βάλει παύλα. Πρόκειται για ξεκάθαρη προσπάθεια να τρομοκρατηθεί όποιος τοποθετείται με έργα και όχι με λόγια ενάντια στην αξιολόγηση.

Η συνάδελφος υλοποίησε την απόφαση της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης για ακύρωση της αξιολόγησης στην πράξη. Το ενδεχόμενο δίωξή της αφορά ολόκληρο το συνδικαλιστικό κίνημα.

Προειδοποιούμε ότι θα μας βρουν απέναντι.

Όλοι για έναν και ένας για όλους.

Να σταματήσει η ΕΔΕ 

Η παραπάνω ανακοίνωση είναι της ΟΛΜΕ.

Η ΕΛΜΕ-ΚΙ με την σειρά της είχε δώσει στην δημοσιότητα την παρακάτω αφίσα για το θέμα την κ. Ποταμιάνου

Έγγραφο-37-2012-2013-Σοφία-Ποταμιάνου-copy

Η Λαική Συσπείρωση με σκληρή ανακοίνωση της είχε επιτεθεί στην Δημοτική Αρχή αλλά και στο Αντιπεριφερειάρχη κ. Σωτήρη Κουρή για το θέμα της κ. Σοφίας Ποταμιάνου. Μπορείτε να την διαβάσετε στο http://www.kefaloniatoday.com/politika/parapolitika/proklitiki-stasi-tis-periferiakis-archis-tou-antiperiferiarchi-71345.html

H απάντηση του κ. Σωτήρη Κουρή έχει ως εξής:

Έχοντας υπ΄ όψιν την ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης, για την διαδικασία ψηφίσματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο στο ζήτημα εκπαιδευτικού που αντιμετωπίζει την κατηγορία της επιορκίας και την στάση της Περιφερειακής Αρχής επί αυτού, σας γνωρίζουμε ότι εφόσον για το εν λόγω ζήτημα, ακολουθούνται αρχικά  οι νόμιμες διοικητικές διαδικασίες με την διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, η όποια παρέμβασή μας είναι ανεδαφική και συνιστά παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης.

Δεδομένου ότι πιστεύουμε στον νόμο και τις αρχές που διέπουν την εφαρμογή του, θεωρούμε  παράταιρες τις όποιες τοποθετήσεις για το συγκριμένο ζήτημα ενώ τελεί σε εξέλιξη ένορκη διοικητική εξέταση, άλλωστε ουδείς από εμάς υποκαθιστά τον νόμο.

Πέραν αυτού όμως, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι όλοι επιβάλλεται να  υποκείμεθα στην διαδικασία της αξιολόγησης, σε όποια θέση και αν βρισκόμαστε και οποιαδήποτε και αν είναι η αρμοδιότητα ή ο ρόλος μας.

Η αξιολόγηση επιβεβαιώνει την ευσυνειδησία και την αποτελεσματικότητα στην εκτέλεση των καθηκόντων μας και την δυνατότητα ή όχι της ανάληψης περαιτέρω ευθυνών, ειδικά στους δημοσίους λειτουργούς και συνιστά μια πρακτική που ακολουθείται επί σειρά ετών. Απουσία της, ελλοχεύει ο κίνδυνος εφησυχασμού ή διατήρησης μη ικανών,  ασυνεπών ή  ατόμων με ροπή στην παρανομία, σε καίριες θέσεις. Άλλωστε σε όλους τους χώρους εργασίας υπάρχουν και οι εξαιρέσεις που αμαυρώνουν την καλή έξωθεν μαρτυρία του υπαλληλικού δυναμικού και η αξιολόγηση προστατεύει αυτούς που δρουν φιλότιμα και με σεβασμό στα καθήκοντά τους από ατυχείς αρνητικές γενικεύσεις.

Ως εκ τούτου θεωρούμε σκόπιμη την αποστασιοποίησή μας προκειμένου να ολοκληρώσει η δικαιοσύνη απερίσπαστα το έργο της.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ

email
Πηγή άρθρου: ΚefaloniaToday Team