H Ελλάδα στο Eurogroup αλλά και η Κεφαλονιά έχει τα δικά της…

Απορίες

Απορίες

Με έναν φάκελο με έξι προτεινόμενες από την Ελλάδα μεταρρυθμίσεις, θα μεταβεί την προσεχή Δευτέρα στο Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

Στη βάση αυτών των προτάσεων, θα υπάρξει συζήτηση στο Συμβούλιο για το ποιες μεταρρυθμίσεις θα προηγηθούν και η χώρα θα κριθεί από τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες θα υλοποιήσει.

Σημειώνεται ότι, με αντικείμενο τις προτάσεις της χώρας για τις μεταρρυθμίσεις, συνεδρίασε χθες στο υπουργείο Οικονομικών το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής, υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη.

H Kεφαλονιά έχει τα δικά της τοπικά πολιτικά προβλήματα…

1. Δημοτικό Γηροκομείο

Ένα δημοσίευμα από την τοπική ιστοσελίδα KefaloniaPress

Mπορείτε να το δείτε ΕΔΩ

Άμεση ήταν η απάντηση από το Δ.Σ του Γηροκομείου

“Αντιμέτωπο με την Θέμιδα θα βρεθεί το kefaloniapress μετά από σημερινό δημοσίευμα, το οποίο το Δ/Σ του Δημοτικού Γηροκομείου θεωρεί “κακόβουλο και συκοφαντικό”. Για το θέμα αυτό το Δημοτικό Γηροκομείο εξέδωσε το κάτωθι δελτίο τύπου:

Για όσα αναφέρονται στο από 2/3/2015 κακόβουλο και συκοφαντικό δημοσίευμα του KEFALLONIA PRESS η απάντηση θα δοθεί μέσω της δικαστικής οδού.”

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

2.Tη παραίτηση της Δημοτικής Αρχής λόγω αποτυχίας ζητάνε Παλικισιάνοι Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης

Επί ένα ολόκληρο χρόνο μετά τους σεισμούς του χειμώνα 2014 η Παλική βιώνει την χειρότερη εγκατάλειψη στην ιστορία της.

Παράλληλα ολόκληρο αυτό το χρονικό διάστημα μια ελαχίστη δράκα ανθρώπων της Δημοτικής Αρχής μοίραζε, στα χαρτιά, εκατομμύρια κυβερνητικής και άλλης προελεύσεως κονδύλια, με την υπόσχεση της μετατροπής της σεισμόπληκτης Παλικής σε παράδεισο.

Όλοι όσοι τους παρακολουθούμε τα τέσσερα τελευταία χρόνια ξέραμε καλά ότι μας κοροϊδεύουν.

Τώρα δημοσίως και επισήμως, η Δημοτική Αρχή Παρίση ομολογεί δια του αρμοδίου της, ότι ο πακτωλός των εκατομμυρίων που περιέφεραν στην Παλική είναι μια ΦΟΥΣΚΑ του ιδίου μεγέθους με τα ανύπαρκτα έργα και υποσχέσεις που έχουν δώσει και εμμέσως πλην σαφώς παραδέχεται το μέγεθος της υποκρισίας τους και της αποτυχίας τους

Τώρα είμαστε βέβαιοι ότι ο κάθε Παλικισιάνος αλλά και ο κάθε Κεφαλλονίτης θα αντιληφθεί ποιοί και γιατί τον δούλεψαν και τον δουλεύουν.

Τώρα είμαστε βέβαιοι ότι και ο τελευταίος ανυποψίαστος συμπατριώτης θα αντιληφθεί ότι δεν έχει τίποτε να περιμένει από την Δημοτική Αρχή Παρίση αφού και οι ίδιοι πλέον ανερυθρίαστα το ομολογούν.

Για όλα τα παραπάνω είμαστε βέβαιοι.

Δεν είμαστε καθόλου βέβαιοι αν μετά την ομολογία της παταγώδους αποτυχίας τους θα έχουν την ευθιξία να πράξουν το αυτονόητο δηλαδή

ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ

Εμείς εκ μέρους της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπολιτών μας της Παλικής αλλά και της Κεφαλλονιάς, τους το υποδεικνύουμε.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Παλικής

Αραβαντινός Διονύσης

Δεστούνης Μάκης

Παρίσης Ηλίας

Ρουχωτάς Βασίλης

Εν μέσω κύκλων απάντηση η Δημοτική Αρχή κάνοντας λόγω για Καρναβαλιστές…

Η δημοτική αρχή ζητάει από την κεντρική κυβέρνηση να συνεχιστούν οι χρηματοδοτήσεις των έργων στην Παλική σύμφωνα με το πλάνο και τα συμφωνηθέντα με την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Αυτό ζήτησε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο αντιδήμαρχος έργων Δ. Λυκούδης, πράγμα αυτονόητο για τη θέση που κατέχει.

Η παραπάνω στάση του Δ.Λυκούδη ερμηνεύτηκε από δημοτικούς συμβούλους του Ληξουρίου και μάλιστα της αντιπολίτευσης, ως αποτυχία της δημοτικής αρχής στην μάχη για την ανασυγκρότηση της περιοχής και ζήτησε από αυτούς την παραίτηση της δημοτικής αρχής.

Σημειωτέων ότι όλα τα έργα στην Παλική που έχουν αιτία τον σεισμό γίνονται υπό την αιγίδα του υπουργείου και ουδένα από τον δήμο Κεφαλονιάς, ο οποίος δεν φέρει καμία ευθύνη ενώ απλά πιέζει για την εκτέλεση και την ολοκλήρωσή τους.

Για την επιστολή παραίτησης της δημοτικής αρχής από δημοτικούς συμβούλους της Παλικής και ιδίως για τον κο. Β. Ρουχωτά που μετέχει στην ομάδα, από το περιβάλλον του αντιδημάρχου, δόθηκε η κατωτέρω απάντηση.

“Για όλα φταίει ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης μας και αντιπρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ Γιώργος Κατσιβέλης ο οποίος δεν απέστειλε στον Βασίλη Ρουχωτά την επίσημη απόφαση λήξης του Ληξουριώτικου καρναβαλιού, με αποτέλεσμα ο σύμβουλος της Παλικής να συνεχίζει να καρναβαλίζεται δια μέσου επιστολών στα Μ.Μ.Ε.”

email