Η λίστα του Spiegel: Στους δέκα πιο επικίνδυνους ευρωπαίους πολιτικούς ο Τσίπρας

Aλέξης Τσίπρας

Aλέξης Τσίπρας

Κατάλογο με τους «δέκα πιο επικίνδυνους Ευρωπαίους πολιτικούς» δημοσιεύει το γερμανικό Spiegel, περιλαμβάνοντας πρόσωπα που κατά την εκτίμησή του «προσπαθούν να αποκτήσουν πολιτικό πλεονέκτημα με φθηνό λαϊκισμό». Μεταξύ των υπολοίπων ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Η πιο πρόσφατη πρότασή του είναι περίπου, πως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αρνηθεί απλώς να συζητήσει με την τρόικα, και θέλει να «ποινικοποιήσει» την ιδιωτικοποίηση κρατικών επιχειρήσεων» σημειώνει το γερμανικό περιοδικό για τον Αλέξη Τσίπρα και τονίζει: «έχει χαρακτηριστεί “ο πιο επικίνδυνος άνδρας της Ευρώπης”, καθώς ηγείται της ριζοσπαστικής Αριστεράς στην Ελλάδα η οποία “κυνηγά” την κυβέρνηση, υπολογίζοντας πως δεν μπορεί κανείς να διώξει την Ελλάδα από το ευρώ».

Το περιοδικό περιλαμβάνει στη λίστα και δύο Γερμανούς πολιτικούς που συντηρούν την εχθρική ρητορική απέναντι στην Ελλάδα ζητώντας την «παραδειγματική» αποπομπή της από το ευρώ. Συγκεκριμένα αναφέρει τον Μάρκους Ζέντερ – ΥΠΟΙΚ της Βαυαρίας – που είχε καλέσει σε «παραδειγματική έξωση» της Ελλάδας από το ευρώ, ώστε η Ευρωζώνη «να δείξει τα δόντια της» και τον Αλεξάντερ Ντόμπριντ, γενικό γραμματέα του CSU (αδελφού κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ στη Βαυαρία) που έχει εκφράσει ανάλογες απόψεις.

Η λίστα περιλαμβάνει επίσης τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι που πρότεινε να τυπώσει περισσότερα ευρώ η ΕΚΤ, και έκανε λόγο για έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ.

Τέλος, στη λίστα των «επικίνδυνων» έχουν θέση η Μαρίν Λε Πεν, αρχηγός του ακροδεξιού γαλλικού Εθνικού Μετώπου, ο Τίμο Σόινι, πρόεδρος του αντιευρωπαϊκού κόμματος των «Αληθινών Φινλανδών», ο Βρετανός Νάιτζελ Φάρατζτου «Ανεξάρτητου Κόμματος του Ηνωμένου Βασιλείου», ο επικεφαλής του αυστριακού ακροδεξιού κόμματος FPO, ο Ολλανδός «πρότυπο λαϊκιστή», κατά το Spiegel,  Χερτ Βίλντερς και ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν.

email
Πηγή άρθρου: tvxs.gr