Η «περίεργη» διάρρηξη στο γραφείο του Άκη

A,Τσοχατζόπουλος

A,Τσοχατζόπουλος(Πηγή φωτογραφίας:reporter.gr)

Νέα δεδομένα στην υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου φέρνει έγγραφο του ΣΔΟΕ που περιλαμβάνεται στα κατασχεθέντα του πρώην υπουργού και φέρνει εκ νέου στην επικαιρότητα το θέμα της διάρρηξης του γραφείου του Άκη Τσοχατζόπουλου τον Οκτώβριο του 2010.

Στο επίμαχο έγγραφο του ΣΔΟΕ, που μελετάται από τους αρμόδιους ανακριτές της υπόθεσης, με ημερομηνία 22 Ιουνίου του 2011, γίνεται αναφορά σε μεταφορά μεγάλου μέρους του προσωπικού αρχείου του Άκη Τσοχατζόπουλου από το γραφείο του στην Κόμνα Τράκα στις 16 Οκτωβρίου του 2010, γεγονός που χρονικά συμπίπτει με την δημοσιοποίηση του θέματος της αγοράς του ακινήτου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Στην αναφορά επισημαίνεται ότι το αρχείο του πρώην υπουργού μεταφέρθηκε με αυτοκίνητο της συζύγου πρώην συνεργάτη του, προς άγνωστη κατεύθυνση.

Το επίμαχο έγγραφο αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «από έλεγχο στα αρχεία της υπηρεσίας μας, προέκυψε ότι το παραπάνω αυτοκίνητο ανήκει στη σύζυγο του πρώην στενού συνεργάτη του κ. Τσοχατζόπουλου (σ.σ. καταγράφεται το όνομα). Αναφέρεται η συγκεκριμένη πληροφορία, προς εκτίμηση της πιθανότητας της έρευνας σε ιδιοκτησίες του παραπάνω για τυχόν εντοπισμό εγγράφων και στοιχείων που αφορούν την παρούσα υπόθεση».

Ο πρώην υπουργός, στη μήνυση που είχε υποβάλει τότε, υποστήριζε ότι τα ξημερώματα της 16ης Οκτωβρίου του 2010 οι δράστες παραβιάζοντας τη μπαλκονόπορτα μπήκαν στο πολιτικό του γραφείο απ’ όπου πήραν μικρό χρηματικό ποσό και διάφορα έγγραφα. Δεκαπέντε ντοσιέ που βρίσκονταν σε χρηματοκιβώτιο ασφαλείας και άλλα 16 ντοσιέ που ήταν στη βιβλιοθήκη, στα οποία,μεταξύ άλλων, περιέχονταν και ενημερωτικά σημειώματα που είχε λάβει για κυβερνητικά θέματα τα οποία είχε χειριστεί κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Σημειώνεται ότι το επίμαχο θέμα είχε ερευνηθεί και δεν είχε εντοπιστεί οποιαδήποτε σύνδεση με την μεταφορά και την καταγγελλόμενη διάρρηξη.

Τέλος, οι οι συνήγοροι υπεράσπισης του προφυλακισμένου πρώην υπουργού κάνουν έκκληση προς όλους, «να συμβάλλουν στην διατήρηση των όρων της δίκαιης δίκης», με σχετική ανακοίνωση

email
Πηγή άρθρου: newpost.gr