Ίδρυση νέας Δημοτικής Κίνησης Πολιτών στην Κεφαλονιά

Mελάμπους

Mελάμπους

Οι συμπολίτες μας, όπως και όλοι οι Έλληνες, βιώνουν μία βαθιά και μακροχρόνια οικονομική, κοινωνική κρίση και κρίση αξιών. Κρίση των θεσμών οι οποίοι είναι ουσιαστικά συστατικά της δομής της Δημοκρατίας μας. Κρίση συνταγματική μετά από την σχεδόν ΄πλήρη κατάργηση και κατάλυση, στην πράξη, τού συντάγματος, τής λειτουργίας τού κοινοβουλίου, τού δικαίου και των νόμων. Δηλαδή κατάργηση τού δημοκρατικού πολιτεύματος και αντικατάστασή του με κοινοβουλευτική δικτατορία.

Δεν μιλάμε πια για Λαϊκή κυριαρχία, δεν μιλάμε για Εθνική κυριαρχία και Εθνική ανεξαρτησία.

Οι μνημονιακές Ελληνικές κυβερνήσεις έχουν παραδώσει την πατρίδα μας στους Επικυρίαρχους, στην Νέα Τάξη Πραγμάτων και, ειδικά στην Γερμανία. Είμαστε μάρτυρες επιβολής πολιτικών κατ’ εντολή και επίβλεψη των δυνάμεων κατοχής

Ζούμε την μέγιστη εξαθλίωση και τον απόλυτο εξευτελισμό.

Δυστυχώς τα θεσμικά όργανα όπως συνδικαλισμός και Τ.Α. τα οποία θα έπρεπε να εναντιωθούν αποφασιστικά στις πολιτικές επιλογές, οι οποίες μας έχουν καταστρέψει, να αντισταθούν σθεναρά στην εφαρμογή τους, επιλέγοντας άλλες πολιτικές οι οποίες θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας να μην φτάσουν στην πλήρη εξαθλίωση, επιλέγουν να υποστηρίξουν άμεσα η έμμεσα τις κυβερνητικές επιλογές.

Εμείς της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης πολιτών ”ΜΕΛΑΜΠΟΥΣ” λέμε ότι αυτή η πολιτική πρέπει να τελειώσει. Μπορεί να τελειώσει. Η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας έχει βαρεθεί να έχει μία αυτοδιοίκηση η οποία λειτουργεί με κομματικά, παλαιοκομματικά, πελατειακά και παρείστικα κριτήρια. Λειτουργεί για να εξυπηρετεί ως επί τω πλείστον οικονομικά συμφέροντα ατόμων η ομάδων, και από την μεριά τους αυτοί στηρίζουν τους πρώτους να βρίσκονται στην εξουσία. Οι λογικές τού ρουσφετιού και τής εξυπηρέτησης των ημετέρων πρέπει να εκλείψουν.

Θέλουμε μια αυτοδιοίκηση η οποία δεν θα έχει ως κυρίαρχο μέλημά της μόνο την οικονομική διαχείριση και, η διαφοροποίηση να γίνεται μόνο στο επίπεδο του καλού η του κακού διαχειριστή.

Εμείς θέλουμε μια δημοτική αρχή η οποία θα σχεδιάσει και θα υλοποιήσει ένα αναπτυξιακό σχέδιο, στην διαμόρφωση και στην υλοποίηση του οποίου θα συμμετέχουν όλοι οι παραγωγικοί φορείς, όλοι η κοινωνία.

Θέλουμε μια δημοτική αρχή η οποία θα αναπτύξει ένα κοινωνικό πρόγραμμα, το οποίον δεν θα αφήνει περιθώρια εξαθλίωσης των συμπολιτών μας. Στο επίκεντρο ενός τέτοιου σχεδιασμού θα πρέπει να είναι και θα είναι ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι, όταν οι πολίτες είναι Πολίτες και όχι Ιδιώτες, όπως ο Αριστοτέλης ορίζει, όταν τους δοθεί η δυνατότητα να συμμετέχουν, να συναποφασίζουν και να συν υλοποιούν αυτά που έχουν αποφασίσει, τότε θα δούμε μπροστά μας άλλους ανθρώπους. Έτσι θα δημιουργηθεί σιγά-σιγά μία άλλη κοινωνία. Μια κοινωνία η οποία θα είναι συνυπεύθυνη και για το καλό και για το κακό αποτέλεσμα.

Θέλουμε μια Δημοκρατία συμμετοχική και όχι αντιπροσωπευτική όπως είναι σήμερα.

Θέλουμε η δημοτική αρχή και η λειτουργία της να είναι κάτω από τον συνεχή και αυστηρό έλεγχο τής κοινωνίας. Το θεσμικό πλαίσιο υπάρχει, αλλά και ότι δεν υπάρχει θα το δημιουργήσουμε.

Η κοινωνία για να μπορεί να συμμετέχει θέλει αντικειμενική και συνεχή ενημέρωση.

Για τα μεγάλα προβλήματα και για βασικές επιλογές, οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν την ανάπτυξη και την ζωή του νησιού μας, όπως η πώληση η ενοικίαση δημόσιας περιουσίας, εμείς είμαστε αντίθετη στην πώληση, θα γίνονται δημοψηφίσματα. Βέβαια μετά από σωστή και αντικειμενική ενημέρωση.

Όλοι μαζί έχουμε την δύναμη να κάνουμε πολλά, αρκεί να το πιστέψουμε ΟΛΟΙ.

Εμείς το έχουμε πιστέψει.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ”ΜΕΛΑΜΠΟΥΣ”

Παναγής Έρτσος κιν. 6936765596

Μιχάλης Μαρκάτος κιν. 6973708938

Νικόλαος Παυλάτος τηλ.2671022830

Βασίλης Πολίτης κιν. 6972896397

Σωτήρης Σάρλος κιν. 6976296864

email