ΥΠ.ΟΙΚ: «Πωλητήριο» μέσω διαδικτύου σε κατασχεθέντα ακίνητα

Υπουργείο Οικονομικών

Υπουργείο Οικονομικών

«Πωλητήριο» και μέσω διαδικτύου θα βάλει το υπουργείο Οικονομικών στα ακίνητα που κατάσχονται για χρέη στην Εφορία. Η σχετική ιστοσελίδα είναι έτοιμη και η αρχή θα γίνει με τις πολυτελείς βίλες, όπως εκείνη του Λάκη Γαβαλά.

Το συγκεκριμένο «ηλεκτρονικό μεσιτικό γραφείο», στόχος του οποίου είναι η αξιοποίηση αυτής της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, θα βγει στον «αέρα» σε ένα μήνα, σύμφωνα το «Εθνος της Κυριακής». Αρχικά θα είναι μόνο στα ελληνικά, αλλά σύντομα θα υπάρξει έκδοσή της στα αγγλικά, γαλλικά, ρωσικά και άλλες χώρες, καθώς στόχος είναι η προσέλκυση αγοραστών από το εξωτερικό.

Οπως διευκρίνισε ο Χάρης Θεοχάρης, δεν θα γίνονται πλειστηριασμοί μέσω διαδικτύου, αλλά στην ιστοσελίδα θα υπάρχουν όλες οι πληροφορίες για τα ακίνητα και φωτογραφίες, όπως βέβαια και η αρχική τιμή.

Ηδη είναι έτοιμη η λίστα με τις 50 πρώτες γνωστές πολυτελείς κατοικίες, με τις οποίες θα γίνει η αρχή και εκτιμάται να αποφέρουν πάνω από 80 εκατ. ευρώ. Ενα από τα πρώτα σπίτια θα είναι του εκείνο του Λάκη Γαβαλά στη Μύκονο, σύμφωνα με το «Εθνος». Πρόκειται για την πολυτελή βίλα του επιχειρηματία ο οποίος χρωστά πάνω από 12 εκατ. στο Δημόσιο, για την οποία είχε γίνει προσπάθεια πλειστηριασμού πριν από μερικούς μήνες, χωρίς επιτυχία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, έξι διαμερίσματα του Γιάννη Καρούζου, που είναι προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό, είναι ακόμη υποψήφια για την ανάρτησή τους στο… ηλεκτρονικό μεσιτικό γραφείο. Πρόκειται για δύο διαμερίσματα στη Γλυφάδα (πρώτη προσφορά 464.000 ευρώ), κατάστημα ισογείου (700.000 ευρώ), άλλη οικοδομή στη Γλυφάδα (304.000 ευρώ) και δύο αποθήκες (6.400 και 48.000 ευρώ).

email
Πηγή άρθρου: iefimerida.gr