Ειρήνη Στεφάτου για Γηροκομείο Αργοστολίου: Παιδαριώδεις απαντήσεις στα ερωτήματα

Μακέτα Γηροκομείου

Μακέτα Γηροκομείου

Με το παρόν θέλω να εκφράσω για άλλη μία φορά την λύπη μου για την απάντηση που έλαβα με έγγραφο του Ιδρύματος από τον πρόεδρο του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου. Η απάντηση αυτή αποτελεί την

επιβεβαίωση των θέσεών μου περί της αδυναμίας της διοίκησης του Ιδρύματος εκ μέρους του και με όσα αυτό συνεπάγεται .

Αφού λοιπόν αναγκάσθηκα να στραφώ προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελλοπονήσου , Δυτ. Ελλάδας και Ιονίων Νήσων η οποία τους κοινοποίησε έγγραφο με αρ. πρωτ. 2867/19-2-2014 , για να λάβω απάντηση στα ερωτήματά μου , που εκκρεμούν σε αντίθεση με τον νόμο και για τους διοικητικούς υπαλλήλους και για τον αιρετό πρόεδρο από τον Νοέμβριο του 2013 , περί των καθηκόντων και των προσόντων των << περιποιητριών >> , τα πειθαρχικά μέτρα κατά του αναίσχυντου και υβριστή υπαλλήλου του Ιδρύματος , το σιτηρέσιο των τροφίμων του Ιδρύματος και την εγκατάσταση των τροφίμων του Ιδρύματος , έλαβα μία <<απάντηση>> η οποία αποτελεί υπόδειγμα παιδαριώδους απαντήσεως .

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο πρόεδρος μου δεν απαντά σε κανένα ερώτημά μου αλλά δικαιολογεί την αδυναμία του με πρόφαση τον σεισμό! Βέβαια όπως έλεγαν και οι παλαιότεροι <<σεισμός – σωσμός >> και ο πρόεδρος θέλει να σωθεί από τις φλέγουσες απαντήσεις επι της ουσίας στα ερωτήματά μου δηλώνοντάς μου το αμίμητο : <<.. καταστροφή του αρχείου μας ….έπεσαν όλοι οι φάκελοι στο πάτωμα και με τα νερά της βροχής που μπήκαν στα γραφεία μας ..καταστράφηκαν σχεδόν τα πάντα ..>> και όλα αυτά τα δηλώνει για ένα αρχείο που φυλασσόταν στον δεύτερο όροφο του κτιρίου και η πλημμύρα παρουσιάστηκε στο υπόγειο που βρίσκονταν μόνο τα πλυντήρια !!

Ο καθένας μας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του !!

Έτσι λοιπόν η διοίκηση του Ιδρύματος αφού δεν έλαβε κανένα πειθαρχικό μέτρο κατά του ακατάλληλου υπαλλήλου και δεν μου κοινοποίησε ούτε καν το πόρισμα του ελέγχου σύμφωνα με άρθρα 120 και 129 ν. 3584/2007 , που φυσικά ΔΕΝ έκανε , δεν μπορεί να ρυθμίσει την εσωτερική λειτουργία του Ιδρύματος και το κυριότερο εξακολουθεί να σιωπά για τα προσόντα των << περιποιητριών >> ενώ αυτές εξακολουθούν να εκτελούν νοσηλευτικό έργο όπως να χορηγούν φάρμακα , γεγονός απαράδεκτο και επικίνδυνο.

Οι περιποιήτριες λοιπόν , αν και κατά δήλωση του προέδρου ενώπιον της εισαγγελικής αρχής διαθέτουν πτυχία και δη μία εξ αυτών πτυχίο αμερικανικού Πανεπιστημίου , προφασίζονται δήθεν απόρρητο , -γεγονός εντελώς αναληθές – και δέχονται να τους αμφισβητώ δημοσίως και δεν μου παρουσιάζουν , έστω και ενδεικτικά , το πτυχίο που επικαλούνται . Αντίθετα η διοίκηση του Ιδρύματος με προκλητικό τρόπο μου δίνει παιδαριώδεις απαντήσεις και υπεκφεύγει να απαντήσει στα ερωτήματά μου .

Επειδή η ως άνω κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε λογική καλώ για άλλη μία φορά την διοίκηση του Ιδρύματος να μου απαντήσει σε όλες τις αιτήσεις μου επι της ουσίας .

Με τη πεποίθηση ότι θα βρεθεί σύντομα λύση στα πλείστα όσα προβλήματα του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου , υπόσχομαι να πράξω τα δέοντα και να επανέλθω .

Ευχαριστώ 

Μετά τιμής ,

ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΕΦΑΤΟΥ , Περιφερειακή Σύμβουλος Ιονίων Νήσων.

email