Κατέστρεψαν, με τσεκούρια και αλυσοπρίονα, αμπέλι του Μπουτάρη

Γιάννης Μπουτάρης Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Γιάννης Μπουτάρης Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης .Πηγή φώτο : (grss.info)

Με τσεκούρια και αλυσοπρίονα, άγνωστος κατέκοψε και ισοπέδωσε παραγωγικό αμπέλι, έκτασης επτά περίπου στρεμμάτων, της οικογένειας του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, στην περιοχή Αμυνταίου Φλώρινας, χωρίς να διευκρινιστούν μέχρι στιγμής τα αίτια της καταστροφής.

Όπως είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο εκπρόσωπος της εταιρίας «Κυρ Γιάννη», Γιώργος Αναστασόπουλος, ο άγνωστος δράστης «επισκέφθηκε» δύο φορές τον αμπελώνα, για να ολοκληρώσει το καταστροφικό του έργο, την πρώτη στα τέλη του περασμένου μήνα και την επόμενη στις αρχές Ιανουαρίου. Περισσότερα από 2.000 κλήματα της ποικιλίας «Chardonnay», του γραμμικού αμπελώνα, είναι κομμένα λίγα εκατοστά πάνω από τη ρίζα και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η ζημία για την εταιρία ανέρχεται σε πολλές χιλιάδες ευρώ.

«Πρόκειται για ανεξήγητη πράξη. Η οικογένεια Μπουτάρη πίστευε ότι δεν είχε εχθρούς, αλλά τώρα πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας», δήλωσε ο κ. Αναστασόπουλος, ο οποίος είπε ότι οι συνέπειες της καταστροφής θα φανούν την άνοιξη. Λίγο πριν ξεκινήσει η βλάστηση, οι εργάτες του αμπελώνα θα επιχειρήσουν να μπολιάσουν τα κατεστραμμένα κλήματα, με την ίδια ποικιλία, αλλά, όπως είπε ο εκπρόσωπος της εταιρίας, το πιο πιθανό είναι να γίνει επαναφύτευση του αμελώνα τον επόμενο χρόνο, αφού είναι πολύ δύσκολο να εναβλαστήσουν.

Η εταιρία «Κυρ Γιάννη», ιδρύθηκε το 1997, από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, και, μεταξύ άλλων, διαθέτει ιδιόκτητους αμπελώνες στο Αμύνταιο και στη Νάουσα Ημαθίας.

Πηγή άρθρου: ΑΠΕ - ΜΠΕ