Κατηγορούμενος για ξυλοδαρμό ο Θάνος Τζήμερος

Θ.Τζήμερος

Θ.Τζήμερος (Πηγή φωτογραφίας:skai.gr)

Μια περίεργη υπόθεση που «καίει» τον επικεφαλής του κόμματος «Δημιουργία Ξανά», Θάνο Τζήμερο, βλέπει το φως της δημοσιότητας και αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις.

Ο Θάνος Τζήμερος, όπως αποκαλύπτει η εκπομπή «Κίτρινος Τύπος»,κατηγορείται για ξυλοδαρμό!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έγγραφο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, ο Θάνος Τζήμερος είναι κατηγορούμενος για τις εξής πράξεις:

  1. Aπλή σωματική βλάβη
  2. Εξύβριση έργω

Μηνυτής είναι ο Νικόλαος Δεληγεώργης, 84 ετών, πρόεδρος του γνωστού «Ιδρύματος Δεληγιώργη» στον Βόλο.

Νικόλαος Δεληγεώργης είναι γνωστός για τις κοινωφελείς δωρεές του ιδρύματος στο οποίο είναι πρόεδρος, σε πανεπιστήμια αλλά και στην εκκλησία.

Η μήνυση υπεβλήθη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου από τον ίδιο στις 18 Οκτωβρίου του 2009 και έπειτα από περίπου τρία χρόνια έχει οριστεί η πρώτη δικάσιμος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Θάνος Τζήμερος, στις 18 Οκτωβρίου του 2009, στον Βόλο, στην οδό Κουμουνδούρου 2, στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου κατοικεί ο παθών Νικόλαος Δεληγεώργης, και ώρα 15:00, τέλεσε τις παρακάτω αξιόποινες πράξεις:

-Mε πρόθεση προξένησε σε άλλον απλή σωματική βλάβη, δηλαδή έπληξε τον ως άνω εγκαλούντα και πιο συγκεκριμένα τον άρπαξε με τα χέρια του και τον σήκωσε ψηλά και άρχισε να χτυπάει με δύναμη όλο του το σώμα στον τοίχο και έτσι προκάλεσε σε αυτόν απλή σωματική βλάβη.

-Επίσης, με περιφρονητική συμπεριφορά σκοπούσα τη μείωση της τιμής του ανωτέρω εγκαλούντος, προσέβαλε αυτόν με έργο ήτοι αρπάζοντάς τον με τα χέρια του και σηκώνοντάς τον ψηλά.

Η ποινική δίκη είχε ορισθεί αρχικά για τις 16 Μαΐου του 2012 αλλά κατόπιν αναβολής ορίστηκε νέα δικάσιμος για τις 26 Οκτωβρίου του 2012.

Αυτό που προκαλεί όμως εντύπωση στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι το γεγονός ότι ο κ. Τζήμερος –σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, προξένησε σωματική βλάβη σε έναν ηλικιωμένο πολίτη, αφού τον χτύπησε με δύναμη στον τοίχο.

Μέχρι στιγμής, ο κ. Τζήμερος δεν έχει απαντήσει για το μείζον αυτό ζήτημα που έχει προκύψει.

email
Πηγή άρθρου: newpost.gr