
Ελλάδα
Στην συμφωνία ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ αναφέρονται πολλές γερμανικές εφημερίδες.
«Η υπερχρεωμένη Ελλάδα ολοκλήρωσε την πρώτη μεγάλη ιδιωτικοποίηση: Η κυβέρνηση πούλησε το μερίδιό της στην επιχείρηση τυχερών παιγνιδιών ΟΠΑΠ αντί 652 εκατ. ευρώ.
Ωστόσο, η τιμή πώλησης του κερδοφόρου κρατικού φορέα κινήθηκε κάτω από την εμπορική του αξία», παρατηρεί το Der Spiegel στην ηλεκτρονική του έκδοση. Σ
το ίδιο άρθρο το γερμανικό περιοδικό παρατηρεί ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη ιδιωτικοποίηση στην χώρα από τότε που ξέσπασε η παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση και υπενθυμίζει ότι οι πωλήσεις κρατικής περιουσίας συνιστούν μέρος των συμφωνιών με την Τρόικα.
Στο ίδιο θέμα αναφέρονται επίσης με πρακτορειακά τηλεγραφήματα πολλές εφημερίδες, μεταξύ αυτών η Frankfurter Allgemeine Zeitung, η Die Welt και η αυστριακή Die Presse, οι οποίες αναφέρονται και στις ενστάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.