Κεφαλονιά: Το Υπ. Παιδείας ζητά εξηγήσεις από σχολεία για την επέτειο Φύσσα

Το Υπ. Παιδείας ζητά εξηγήσεις

Το Υπ. Παιδείας ζητά εξηγήσεις

Για πολιτική προπαγάνδα εγκαλεί εκπαιδευτικούς της Κεφαλλονιάς η Χρυσή Αυγή και το υπουργείο Παιδείας τους ζητά να δώσουν εξηγήσεις και να πουν βάσει ποιας νομοθεσίας οι μαθητές τήρησαν ενός λεπτού σιγή στην επέτειο από το θάνατο του Παύλου Φύσσα.

Χρυσή Αυγή: Πολιτική προπαγάνδα η ενός λεπτού σιγή για Φύσσα

Στις 18 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με «καταγγελίες πολλών γονέων -όπως αναφέρει επερώτηση της Ελένης Ζαρούλια στη Βουλή- μαθητές σε διάφορα σχολεία της Κεφαλλονιάς δέχθηκαν πολιτική προπαγάνδα. Ειδικότερα, λίγο πριν από την πρωινή προσευχή οι διευθυντές των σχολείων επέβαλαν στους μαθητές να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή προς τιμή του Παύλου Φύσσα».

Η εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, που κατηγορείται μαζί με τον σύζυγό της Νίκο Μιχαλολιάκο για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και έχει αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους μεταξύ των οποίων κατ’ οίκον περιορισμό, αναφέρει ότι σε κάποια σχολεία είπαν τραγούδια της επετείου του Πολυτεχνείου και εκπαιδευτικοί έκαναν ομιλίες «σε κομμουνιστικό παραλήρημα, συνοδεία ύβρεων κατά της Χρυσής Αυγής». Κατά της Χρυσής Αυγής, μέλη της οποίας δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον Παύλο Φύσσα…

Υπ. Παιδείας: «Να μας γνωρίσετε τις απόψεις και τις ενέργειές σας…»

Μετά από αυτό και κατόπιν αιτήματος του υπουργείου Παιδείας, στα σχολεία της Κεφαλλονιάς έφθασε ένα έγγραφο από τις Διευθύνσεις Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης που -ούτε λίγο ούτε πολύ- ζητούν από τους διευθυντές των σχολείων να απολογηθούν για όσα λέει η Ελένη Ζαρούλια. Τους ζητά -δηλαδή- να περιγράψουν «τις απόψεις και τις ενέργειές τους» και να επισυνάψουν τους νόμους και τα Προεδρικά Διατάγματα που επικαλούνται για την απάντησή τους. Δηλαδή, να αποδείξουν ότι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί δεν… «παρανόμησαν».

Το Υπ. Παιδείας ζητά εξηγήσεις

Ισως να βάρυνε στο υπηρεσιακό αυτό έγγραφο, η απαίτηση της βουλευτού της Χρυσής Αυγής να αποδοθούν ευθύνες στους εκπαιδευτικούς που κάνουν «πολιτική προπαγάνδα κατά παράβαση των καθηκόντων τους και του άρθρου 16 του Συντάγματος». Η ίδια, εξάλλου, αναφέρει ότι -σύμφωνα με τους νόμους- «απαγορεύεται κάθε ομιλία πολιτικού περιεχομένου προς μαθητές ή εκπαιδευτικούς μέσα στο σχολείο».

Τι είναι «πολιτική προπαγάνδα» και τι Δημοκρατία, η συνέχεια αυτής της ιστορίας θα το δείξει.

email
Πηγή άρθρου: thetoc.gr